Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Співробітники ДВБ на Донеччині затримали місцевого мешканця за спробу підкупу слідчого, на Хмельниччині викрили поліцейських - хабарників
Опубліковано 21 березня 2019 року о 10:20

Слідчий донецької поліції отримав пропозицію від підозрюваного у зберіганні наркотиків та набоїв надання «винагороди» за припинення кримінального переслідування. Двоє працівників карного розшуку поліції Хмельниччини вимагали гроші з чоловіка, погрожуючи притягненням до відповідальності за крадіжку.Наразі всі фігуранти корупційних дій затриманні.

Працівники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції України отримали оперативну інформацію щодо неправомірних дій окремих співробітників поліції області. Зокрема, двоє оперуповноважених кримінальної поліції міста Городок вимагали із застосуванням фізичної сили у 20-річного місцевого мешканця тисячу доларів США за непритягнення його до відповідальності за ч.3 ст.185 КК України, як співучасника.

Слідчим відділом Територіального управління ДБР, розташованому у місті Хмельницький, під процесуальним керівництвом ГПУ, за викритим фактом було розпочато кримінальне провадження.

Напарників затримали спільними силами Хмельницького УДВБ НПУ, СБУ, ДБР, під процесуальним керівництвом ГПУ, у момент отримання ними частини від суми, яку вимагали – 400 доларів США. Поліцейським, викритим у корупційних діях, уже повідомлено підозру за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

28-річному капітану поліції Волновахи, Донецької області гроші запропонували у якості «відкупних». Про це він повідомив рапортом своє керівництво та Донецьке управління ДВБ НПУ.

"Кругленьку" суму слідчому поліції пообіцяв 37-річний чоловік за можливість уникнути кримінального покарання за зберігання наркотичних засобів та боєприпасів.

Під процесуальним керівництвом донецької прокуратури, за матеріалами внутрішньої безпеки НПУ у рамках захисту працівників поліції, слідчим відділом Волноваського ВП ГУНП області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

У службовий кабінет поліцейського під час  наступної зустрічі хабародавець приніс 6 тисяч доларів США. Відразу після передачі коштів його затримали на підставі ст. 208 КПК України та оголосили підозру у скоєнні злочину. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 8 років.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux