Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Спецоперація поліцейських у Рівному: затримано наркодилерів та підозрюваного у вбивстві чоловіка
Опубліковано 28 січня 2021 року о 18:25

Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили угруповання, яке виготовляло та збувало метамфетамін на території регіону. Під час документування діяльності злочинної групи  серед її клієнтів встановлено чоловіка, який переховувався від правоохоронних органів за скоєння умисного вбивства.

Рівненським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України одержано інформацію щодо групи осіб, яка займалася виготовленням та розповсюдженням особливо  небезпечної психотропної речовини на території Рівного та Рівненської області.

Налагодив кримінальний бізнес 52-річний чоловік, який у минулому  притягувався до відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. Власне гаражне приміщення він обладнав під виробництво метамфетаміну. При цьому до процесу виготовлення залучив кількох довірених осіб, згодом передавав їм оптові партії готової наркопродукції для подальшого роздрібного збуту серед знайомих. 

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі Рівненського відділу поліції,  під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури, розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Одного із дилерів - 47-річного мешканця Рівного - за фізичної підтримки КОРДу затримали відразу після збуту метамфетаміну, за який зловмисник отримав чотири тисячі гривень.

Неподалік гаража, обладнаного під лабораторію, затримано організатора та 51-річного учасника наркогрупи.

Правоохоронці провели  санкціоновані обшуки. Виявлено і вилучено метамфетамін, вартість якого за цінами "чорного ринку" складає понад пів мільйона гривень. А також прекурсори, обладнання для виготовлення психотропу, майже 18 тисяч доларів США, 1,6 тисяч євро, понад 95 тисяч гривень, набої та "чорнову" бухгалтерію. Виявлено і адреси розташувань ще двох нарколабораторій.

Крім того, під час документування злочинної діяльності угруповання оперативники внутрішньої безпеки НПУ встановили серед клієнтів дилерів особу, яка з кінця грудня минулого року перебувала у розшуку за скоєння вбивства. Підозрюваного затримали.

Наразі організатора наркогрупи та двох його спільників затримано в порядку ст. 208 КПК України до обрання запобіжного заходу.  Слідчі рівненської поліції готують вручення підозри. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. 

Оперативники ДВБ перевіряють факт  можливої причетності до діяльності викритого угруповання співробітників поліції.

 

Департамент внутрішньої безпеки 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux