Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Слідчі Нацполіції повідомили про підозру трьом особам у незаконному заволодінні майном підприємства на Рівненщині
Опубліковано 04 лютого 2022 року о 16:22

Зловмисник шляхом підробки документів переоформив підприємство на третю особу, залишивши іншого співзасновника без права на його частку. Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели санкціоновані обшуки та вилучили документи, що підтверджують незаконну діяльність. Кримінальне провадження розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу. Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що у листопаді 2014 року один із засновників та директор підприємства на території Рівненської області вступили у змову з кількома громадянами для переоформлення підприємства на третю особу. Зловмисники внесли завідомо неправдиві відомості в документи і подали ці документи для проведення державної реєстрації юридичної особи. Після цього правопорушники вчинили правочини з використанням підроблених документів підприємства і протиправно заволоділи його майном, у тому числі частками його засновників.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Слідчі Головного слідчого управлінням Національної поліції України повідомили про підозру трьом особам. Керівнику підприємства та його співучасниці оголошено про підозру у підробленні документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, та у протиправному заволодінні майном підприємства. Також повідомлення про підозру у протиправному заволодінні майном підприємства вручено державному реєстратору.

За оперативного супроводу працівників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України слідчі провели 13 санкціонованих обшуків на території підприємства та за адресами мешкання осіб, яким можуть бути відомі обставини вчинення кримінального правопорушення. Під час обшуків вилучили документи, що підтверджують незаконну діяльність. Слідчі дії відбувалися під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Зараз тривають заходи з відшкодування завданих збитків потерпілому, а також встановлення осіб, які можуть бути причетні до злочинної «схеми». Фігурантам вручено клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Управління комунікації Національної поліції України

(за інформацією Головного слідчого Управління)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux