Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Слідчі Нацполіції оголосили про підозру виконавцям вбивства поліцейського та замаху на життя харківського бізнесмена
Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 12:35

Поліцейські Головного слідчого управління Нацполіції та Департаменту карного розшуку викрили організовану злочинну групу, яка у 2019 році на виїзді з Києва намагалася вчинити замовне вбивство колишнього співвласника Харківської фармацевтичної корпорації. Під час виконання злочину бізнесмен та його водій отримали поранення, охоронець загинув.

Досудовим слідством встановлено, що в травні 2019 року члени організованої злочинної групи отримали замовлення цього злочину за грошову винагороду.

Понад пів року члени організованої групи, до якої входили мешканці Харківщини, ретельно готувалися до злочину: вели спостереження за офісом та місцем проживання бізнесмена, вивчали спосіб його життя, маршрути руху тощо. На початку листопада 2019 року до броньованого автомобіля Mercedes-Benz S600 бізнесмена, який зупинився на світлофорі на  Брест-Литовському шосе поблизу населеного пункту Чайки, впритул під'їхав мотоцикліст та поклав на дах машини вибухівку. За кілька секунд вибухівка здетонувала, внаслідок чого бізнесмен та його водій отримали численні ушкодження, а поліцейський, який за договором здійснював охорону, загинув.

Слідчі спільно з оперативниками карного розшуку впродовж трьох років провели значну кількість слідчих і розшукових дій, за результатами яких отримали вагомі докази причетності до вчинення цих особливо тяжких злочинів двох жителів міста Харкова. Один із підозрюваних після вчинення злочину втік до російської федерації та прийняв її громадянство.

Іншого співучасника виконання вбивства на замовлення взято під варту.

Обом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п. 5 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, вчинене на замовлення групою осіб), ч. 2 ст. 28,

ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підозрюваного, який є громадянином російської федерації, розшукують.

За місцями проживання та реєстрації підозрюваних проведено санкціоновані обшуки, у ході яких вилучено додаткові речові докази, що підтверджують їх причетність до вчинення цих злочинів.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора України.

Управління комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux