Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Штат Кагарлицького відділення поліції скорочено – Максим Цуцкірідзе
Опубліковано 04 червня 2020 року о 15:40

Зокрема за результатами розслідування буде надана оцінка роботи  керівництва поліції в Київській області та Обухівського відділу поліції.  На даний час штат Кагарлицького відділення поліції скорочений повністю. За результатами службового розслідування зі служби в поліції звільнено ряд співробітників. Про це сьогодні, 4 червня, повідомив заступник Голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління  Максим Цуцкірідзе на координаційній нараді  керівників правоохоронних органів в Офісі Генерального прокурора.

Максим Цуцкірідзе наголосив, що позиція керівництва Нацполіції – жорстко і принципово реагувати на всі факти порушення закону з боку поліцейських. Зокрема штат Кагарлицького відділення поліції скорочений повністю. За результатами службового розслідування зі служби в поліції звільнено ряд співробітників:

«Службова перевірка щодо подій у Кагарлицькому відділення поліції триває. За її результатами буде надана оцінка  роботи керівництва поліції в Київській області та Обухівського відділу. Водночас проводиться  перевірка  співробітниками ДБР».

Заступник Голови Нацполіції додав, що співробітники Управління дотримання прав людини Нацполіції упродовж 2019-2020 років здійснили більше 550 перевірок підрозділів поліції. За виявленою інформацією щодо порушення працівниками поліції прав людини  проведено більше 300 службових розслідувань:

«За їхніми результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності 175 працівників поліції. Матеріали 51 службового розслідування було скеровано до інших уповноважених органів для прийняття рішення».

Крім того, співробітники підрозділів внутрішньої безпеки за півтора року провели понад 4 600 цільових заходів та перевірок. А відтак до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 724 працівники, з яких 178 – звільнено.

Також за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки органами досудового розслідування розпочато 94 кримінальних провадження стосовно працівників поліції за фактом порушення конституційних прав громадян, зокрема встановлено чотири факти катування. Повідомлено про підозру 40 правоохоронцям.

Окрім того, для контролю стану службової дисципліни та законності у кожному Головному управлінні поліції також діють спеціальні мобільні групи кадрових підрозділів. За результатами їхніх перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 120 осіб, звільнено зі служби 125 поліцейських.

«Задля дотримання прав затриманих у Нацполіції впроваджено дистанційний контроль перебування особи в ізоляторі тимчасового тримання - «Custody Records». Ця система надає можливість формувати єдине електронне досьє особи, яка перебуває під контролем поліції, проводити цілодобове відеоспостереження та  обліковувати усі дії, які відбуваються із затриманими», - зазначив Максим Цуцкірідзе.

Нагадаємо, за результатами першого етапу службового розслідування у Кагарлицькому відділенні поліції звільнено 10 співробітників.

 Крім того, керівництво Кагарлицьким відділенням поліції доручено працівникам обласного главку.

Також раніше повідомлялося, що система «Custody Records» ефективно впроваджена у чотирьох ізоляторах тимчасового тримання. 

 

Управління комунікації

Національної поліції України

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux