Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Розстріляли сина біля будинку». Поліцейські офіцери Лиманської громади виявляють злочини росіян
Опубліковано 08 листопада 2022 року о 17:11

У деокупованих населених пунктах правоохоронці отримують від місцевих жителів інформацію про звірства окупантів. Офіцери громади виявляють стихійні поховання вбитих людей і заміновані ділянки. Також встановлено «схрони» з награбованим майном. Втікаючи, російські військові кидали транспорт з викраденими у населення речами.

Вже близько місяця Лиманська громада є звільненою від російських загарбників. З перших днів у ній відновила свою роботу Національна поліція України.

До території обслуговування повернулись поліцейські офіцери Лиманської громади, серед яких – Володимир Гладкоскок. Правоохоронець вже працює на своїй ділянці: селах Рубці, Яцьківка, Лозове, Кримки та Коровій Яр.

У Рубцях поліцейські та представники місцевої влади взяли участь у сході громадян, де обговорили нагальні потреби населення. У селі Коровій Яр організували роздачу гуманітарної допомоги. Люди розповіли поліції про місця стихійного поховання мешканців, що загинули під час російської окупації.

«У цьому будинку, - повідомив староста Віктор Князєв, - жила 71-річна жінка, яка після початку бойових дій забрала до себе 93-річну матір. Обидві загинули у квітні від потрапляння в будинок російського снаряда. Через те, що обстріли не припинялись, їх поховали в одній могилі, поруч зі зруйнованою оселею». Ці дані були передані співробітникам Слідчого управління ГУНП області, які прибули для проведення ексгумації.

Із набором гуманітарної допомоги поліцейський офіцер відвідав літню мешканку, яка сама доглядає за хворим чоловіком. Жінка розповіла, що у квітні до них прийшли окупанти, які стали допитувати її сина та застрелили його біля власного будинку. Ховати вбитого їй довелось власноруч у дворі. Тепер після проведення ексгумації та експертизи тіло чоловіка буде поховано на місцевому цвинтарі.

Одним із завдань правоохоронців на деокупованих територіях є встановлення викрадених загарбниками автомобілів. Разом із старостою поліцейський офіцер громади оглянув рештки російської військової техніки та машин.

Серед них – військовий Урал, кузов якого окупанти заповнили награбованим у громадян майном: мотоциклом, велосипедами та побутовою технікою, серед якої - «класичні» пральні машинки. Вантажівку росіяни спробували сховати в лісосмузі біля села, але українські військові знайшли її та знищили разом з екіпажем.

Село Кримки. За інформацією від жителів, навесні в одному з будинків загинув його господар. Тепер, щоб знайти тіло, потрібно розібрати завали всієї будівлі, яку було повністю знищено російськими снарядами.

Також місцеві розповіли, що на околиці були знищені два військові автомобілі рф, завантажені боєприпасами. Поліцейські відгородили небезпечну ділянку, по якій вибухом були розкидані заряди для мінометів. Найближчим часом сюди прибудуть вибухотехніки ДСНС для розмінування.

За словами Володимира Гладкоскока, зараз у кожному деокупованому селі знаходять безліч боєприпасів - міни, заряди від РПГ або «розтяжки», встановлені окупантами в домоволодіннях. Завдання поліцейських – якнайшвидше виявити всі небезпечні предмети та допомогти в їх утилізації.




Краматорське районне управління 

поліції Донецької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux