Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські Німеччини висловили подяку українським оперативникам за затримання розшукуваних за вбивство
Опубліковано 07 лютого 2019 року о 09:00

Двоє чоловіків у серпні 2017 року у місті Вупперталь (Німеччина) скоїли умисне вбивство громадянина Іраку та поранили іншого.  Правоохоронці Німеччини оголосили підозрюваних у міжнародний розшук. Затримали зловмисників у Києві працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

6 лютого відбулася зустріч начальника Департаменту карного розшуку Сергія Тіхонова та заступника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції Віталія Касапа з делегацією Земельного відомства кримінальної поліції федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія Федеративної Республіки Німеччина. До складу делегації увійшли начальник відділу міжнародного розшуку Земельного відомства Дірк Лобермайєр, співробітник відділу міжнародного розшуку Петер Цум Еґен та помічник офіцера зв’язку Федерального відомства кримінальної поліції при Посольстві ФРН в Україні Олександра Олексюк.

Участь у зустрічі взяли також троє оперативників відділу організації пошукової роботи Департаменту карного розшуку, які брали безпосередню участь у розшуку та затриманні підозрюваних. 

Німецькі правоохоронці висловили вдячність українським колегам за ефективну співпрацю та затримання розшукуваних за тяжкі злочини. Так, двоє громадян однієї з країн Близького Сходу розшукувалися правоохоронними органами Федеративної Республіки Німеччина з серпня 2017 року. Як встановили поліцейські, тоді підозрювані спільно з іншими двома особами на території міста Вупперталь скоїли умисне вбивство громадянина Іраку. Також вони поранили іншого громадянина, спричинивши йому ножові поранення.  

Відтак правоохоронці Німеччині оголосили зловмисників у міжнародний розшук за вчинення злочинів, передбачених ст. 212 (Умисне вбивство) та ст. 224 (Тяжкі тілесні ушкодження) КК Німеччини. До розшуку підозрюваних долучилися оперативники карного розшуку України.

У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники Департаменту карного розшуку затримали одного з розшукуваних на території Голосіївського району м. Києва.

Пізніше у Дніпровському районі столиці оперативники затримали й другого розшукуваного. Обидва підозрюваних для проживання в Україні використовували методи конспірації.

Відтак пан Дірк Лобермайєр від імені Директора Земельного відомства кримінальної поліції Федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія Франка Гьовера висловив вдячність українським поліцейським за результативну співпрацю.

«Висловлюємо подяку за швидку та надзвичайно професійну допомогу, а також за високу активну участь ваших співробітників. Будемо дуже раді, якщо наша співпраця, побудована на довірі, буде продовжуватись і в майбутніх справах розшуку та боротьби з міжнародною злочинністю», – зазначив Дірк Лобермайєр.

Сергій Тіхонов зауважив, що поліцейські України повністю відкриті до співпраці.

«У поліцейських наших країн є спільне завдання – розшук та затримання тих, хто скоїв злочин, аби вони не уникнули відповідальності. Впевнений, наше тісне співробітництво у подальшому буде тільки розвиватися», – наголосив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції.

1 лютого одного із затриманих вже екстрадували до Федеративної Республіки Німеччина. Екстрадиція другого підозрюваного запланована сьогодні, 7 лютого. Згідно із законодавством Німеччини їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Департамент комунікації 
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux