Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Родини столичних поліцейських оселилися у власних квартирах, які придбали на умовах лізингу
Опубліковано 11 вересня 2019 року о 14:32

У рамках програми пільгового фінансового лізингу, який був запроваджений Міністерством внутрішніх справ України у нинішньому році, працівники столичного гарнізону поліції скористались чудовою можливістю отримати довгоочікуване житло. Кілька десятків родин київських правоохоронців уже облаштовують новенькі оселі, куди переїхали після проходження всіх необхідних процедур та укладання договору.

На сьогодні у новій програмі кредитування житла має право брати участь поліцейський, який має вислугу не менше двох років (окрім учасників бойових дій), перебуває на квартирному обліку, якому залишилося не менше п'яти років до виходу на пенсію, а також строк лізингу не повинен перевищувати 20 років.

Саме для повної соціальної захищеності родин правоохоронців був розроблений такий перший мотиваційний пакет, котрий покликаний зберегти кадровий потенціал у правоохоронній системі, зміцнити професійну мотивацію кожного співробітника, надати йому можливість зростати у кар'єрі та вдосконалювати свої знання і навички під час несення служби.

Щодня у підрозділ з питань житлового забезпечення Головного управління Національної поліції у м. Києві приходить багато співробітників, які виявили бажання отримати житло на умовах лізингу. А це означає придбання квартири з частковим погашенням платежів Національною поліцією України. Поліцейський, в залежності від вислуги років, компенсує лише до 60% вартості такого житла.

У системі органів внутрішніх справ Вадим Ушаков пропрацював понад 10 років. Весь цей час співробітник поліції комунікації управління превентивної комунікації ГУНП у м. Києві проживав у відомчому гуртожитку та навіть не сподівався на вирішення житлового питання найближчими роками:

"Взимку стартувала пільгова програма отримання житла у лізинг і я один з перших відразу подав заявку. А на початку літа мені вже вручили ключі від моєї омріяної оселі. Ця квартира розташована у новобудові, в ній вже виконані всі внутрішні та косметичні ремонтні роботи. Тож мені залишилося ще трохи навести у приміщеннях лад і завезти меблі, а новорічні свята сподіваюся вже зустріти тут у колі рідних та близьких", - розповідає правоохоронець.

Також нещодавно отримала свою довгоочікувану квартиру співробітниця столичної поліції Олена Ціліцька, на рахунку якої вже майже 20 років стажу роботи у правоохоронній системі. Вона наголосила, що перед стартом цієї програми спілкувалася з керівниками МВС та поліції Києва, які повідомили всі нюанси та умови отримання такого житла.

"Хочу, крім цього, відмітити роботу працівників відділу з питань житлового забезпечення, котрі мені дуже допомогли обрати саме ту квартиру, яка мені ідеально підходила для життя, а також відповідала всім вимогам, потрібним мені на цей час. Тож зараз я маю приємний клопіт, аби зробити своє родинне гніздечко теплим та затишним", - поділилася враженнями Олена.

Свою квартиру понад десять років очікувала також родина київського поліцейського Тимура Брикульського:

"Цього моменту ми дуже довго чекали разом із дружиною та дитиною. Були одними із перших, хто зареєструвалися в програмі на отримання житла та своєчасно надали всі необхідні документи. Зараз мені дуже приємно, адже моя сім'я пишається, що батько отримав житло у фінансовий лізинг. А тому для мене на перспективу вже є дієва мотивація гідно та сумлінно служити у поліції та поступово виплачувати кошти, які необхідно сплатити згідно із договором", - наголосив радісний новосел.

Станом на серпень 2019 року до списку осіб Головного управління, що бажають отримати житло на умовах фінансового, подано 635 заявок. Вже кілька десятків родин поліцейських отримали за пільговою програмою власне житло, а до нового року ключі від своїх квартир матимуть ще майже 30 родин правоохоронців.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux