Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Рік війни – це рік мужності і незламності наших людей – Ігор Клименко
Опубліковано 01 лютого 2023 року о 19:33

Про це виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України наголосив під час презентації книги-фотоальбому «МВС 2022: Міністерство вашої безпеки» та виставки «Герої МВС», присвячені вшановуванню пам’яті героїв та працівників МВС, які загинули під час виконання службових обов’язків. Захід відбувся у клубі Кабінету Міністрів України за участю Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля та Віцепрем'єр-міністра України  Ірини Верещук. 

Насамперед присутні вшанували пам'ять загиблих колег хвилиною мовчання.

«Минулий рік був надзвичайно тяжким для кожного громадянина нашої держави і для системи МВС. Але ми  говоримо про минулий рік не тільки як про рік війни, болю і смерті, ми говоримо про рік мужності, про рік сміливості та незламності наших людей», - сказав у вступному слові в.о. міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко.  

Він зазначив, що комунікаційний проект, який сьогодні презентує МВС, започаткований і підтримувався міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, для якого найвищою цінністю були люди:

«Ці проєкти - про те, як ми прожили минулий рік, як ми служили, як віддавали свої сили для того, щоб Україна вистояла. Ми презентуємо книгу-фотоальбом «МВС 2022: Міністерство вашої безпеки». У цій книзі не мало бути фотографій керівництва міністерства, тут мали бути лише фотографії наших людей, які щоденно знаходяться на полі бою і забезпечують безпеку по всій країні. Але так сталося, що після трагічної загибелі керівників МВС на перших шпальтах ми розмістили їхні фотографії з чорною стрічкою. Сьогодні я хочу сказати, що Міністерство внутрішніх справ іде вперед і всі ідеї, які Денис Монастирський не встиг реалізувати, ми втілимо».

Ігор Клименко зазначив, що ця книга-фотоальбом – про роботу Міністерства внутрішніх справ, про кожного працівника, про кожного патріота, про кожного героя, про людей, які своєю службою і виконанням службових обов’язків довели, що вони – патріоти держави, які дуже часто ризикують своїм життям.

«Коли ми сьогодні оговоримо про роботу МВС у минулому році, ми говоримо не про статистику і не про сухі цифри, а в першу чергу - про довіру людей, яку ми завоювали своїм щоденним трудом. І саме оцінка громадянами нашої роботи визначає ефективність та професіоналізм кожного працівника та військовослужбовця системи МВС. І серед нас дуже багато фахівців, патріотів і героїв», - підкреслив в.о. міністра внутрішніх справ України і передав перший екземпляр книги Прем’єр-Міністру України Денисові Шмигалю.

Тож під час заходу Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня військовослужбовців Національної гвардії Олександра Охрімовського та Ярослава Тіхонкова,  а поліцейського ГУНП в Харківській області Сергія Філоненка - медаллю «Захиснику Вітчизни».

Присутні ознайомилися з експозицією «Герої МВС», де представлено портрети гвардійців, прикордонників, поліцейських і рятувальників. Це – світлини працівників, які з перших днів війни встали на захист країни, дали гідну відсіч агресії росії та поклали свої життя заради майбутнього своїх родин та України.  

Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук подякувала колективу МВС за щоденну працю, яка наближає Україну до перемоги:



«Денис Монастирський і всі, хто загинув за період війни, яка триває не перший рік, живуть у цих світлинах і у наших спогадах. І наше завдання – зробити так, щоб історію, яку тисячі наших людей сьогодні пишуть кров’ю, не була стерта, не була забута. Щоб всі люди знали ім'я кожного героя, щоб кожна родина нашого героя була пошанована, громада цінувала і поважала, а діти вчилися на історичних прикладах героїзму нашого нескореного і непереможного народу. Щиро дякую, що ми всі сьогодні тут зібралися і схилили голови в данину пам'яті, але маємо боротися далі в ім'я їхньої пам'яті та в ім'я нашої Перемоги».



Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux