Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Протягом трьох днів працівники поліції затримали 9-х хабарників та підприємця за спробу підкупу військового
Опубліковано 28 червня 2018 року о 09:01

Затримання провели працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції та його територіальні управління у 7-ми регіонах країни. Суми одержаниххабарів коливалися від 7 тисяч гривень до 3 тисяч доларів США.

Так, в Запорізькій області оперативниками Управління захисту економіки Нацполіції спільно з слідчими Бердянського відділу поліції під процесуальним керівництвом Бердянської місцевої прокуратурибуло задокументовано злочинну схему з вимагання неправомірної вигоди посадовою особою обласного управління Державного агентства рибного господарства України.

Правопорушник вимагав від громадянина 9 тисяч гривень хабара за проходження технічного огляду з подальшою реєстрацію плав засобу та надання посвідчення на право керування човном. Після одержання обумовленої суми неправомірної вигоди його було затримано працівниками поліції та прокуратури.

На Харківщині у хабарництві правоохоронці викрили начальника відділу однієї з районних державних адміністрацій області. За проведення процедури зміни цільового призначення приміщення: переведення із нежитлового у житловий фонд посадовець вимагала 800 доларів США хабара.

Під час одержання другої частини неправомірної вигоди правопорушника було затримано працівниками Управління захисту економіки в Харківській області Нацполіції, слідчими Краснокутського відділу поліції області та Краснокутським відділом Дергачівської місцевої прокуратури.

В Кіровоградській області на хабарі попався керівник державного підприємства. Посадовець спільно з директором приватного підприємства вимагав від директора товариства у сфері надання поштових послуг 40 тисяч гривень за безперешкодний доступ до майна вказаного товариства, що перебуває на території державного підприємства.

26 червня зловмисника разом зі спільником було затримано оперативниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.

У м. Дніпро, 27 червня, співробітники Управління захисту економікив Дніпропетровській області Нацполіції спільно з детективами обласної поліції затримали начальника одного з відділів районної у м. Дніпрі ради та його підлеглого під час одержання 7 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Кошти вимагали за ненаправлення матеріалів перевірки з виявленими порушеннями до правоохоронних органів та з подальшим неперешкоджанням у веденні бізнесу.

Цього ж дня на Миколаївщині було затримано голову сільської ради. Працівники Управління захисту економіки в Миколаївській області Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області встановили, що за безперешкодний видобуток піску на території одного з сіл області посадовець вимагав від підприємця 10 тисяч гривень хабара.

Під час затримання у голови сільради правоохоронці вилучили 5,7 тисяч гривень, які він отримав за завантаження автомобілів піском.

А на Донеччині поліція затримала підприємця за спробу підкупу військового. Командиру роти однієї з військових частин, яка розташована на лінії розмежування, підприємець запропонував 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

У ході кримінального провадження правоохоронці встановили, що за 10 тисяч гривень хабара фігурант намагався налагодити безперешкодні перевезення товарів народного споживання через лінію розмежування до тимчасово окупованої території Донецької області поза межами КПВВ.

Затримали підприємця оперативники Управління захисту економіки в Донецькій області Нацполіції, слідчі Торецького відділу поліції області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області під час передачі обумовленої суми хабара військовому.

Нагадуємо, що у середу, 27 травня, на Київщині правоохоронці на хабарі у три тисячі доларів США затримали начальника райвідділу Держгеокадастру та посередника.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux