Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Протягом кількох днів працівники внутрішньої безпеки Нацполіції затримали трьох корупціонерів
Опубліковано 09 липня 2018 року о 16:56

Мотоцикліст на Хмельниччині намагався відкупитися за те, що користувався байком з підробленим держномером, у сусідній, Вінницькій області аби уникнення відповідальності за водіння у нетверезому стані запропонували хабара посадовцю поліції. Крім того,  у Чернігові слідчий поліції сам вимагав гроші з учасника ДТП.

Під час патрулювання вулиць у місті Нетішин, що на Хмельниччині, співробітники поліції помітили підозрілого молодого чоловіка поруч з мотоциклом. З правоохоронцями юнак поводився зухвало, відмовляючись назвати свої анкетні дані чи надати документи. Під час огляду та перевірки транспортного засобу по службовим базам поліцейські встановили, що код і марка не відповідають дійсності. За державним номерним знаком, зазначеним на мотоциклі числиться абсолютно інший байк, власник якого мешкає у Київській області.

Тож «залізного коня» у 26-річного хмельничанина вилучили і помістили на штраф-майданчик до вирішення по суті. Але юнак чекати законного розв’язання проблеми не став. Звернувся до заступника начальника Нетішинського відділення поліції і пообіцяв п’ять тисяч гривень «подяки» за повернення йому транспортного засобу.

Майор поліції рапортував про пропозицію хабара працівникам Хмельницького управління ДВБ НПУ та своєму керівництву. За матеріалами внутрішньої безпеки слідчими поліції було розпочато кримінальне провадження.

При передачі посадовцю поліції половини від запропонованої суми неправомірної вигоди фігуранта затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ, поліції захисту економіки та поліції Нетішина.

Затримали хабародавця і оперативники Вінницького управління ДВБ НПУ. 800 доларів США передав начальникові сектору реагування патрульної поліції Погребищенського ВП ГУНП у Вінницькій області місцевий мешканець. Чоловік був зупинений напередодні співробітниками поліції за кермування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Тож сподіваючись уникнути сплати штрафу та вилучення посвідчення, водій вирішив «домовитися» з місцевим керівництвом поліції. Тепер чоловікові доведеться відповідати за вчинення кримінального правопорушення, покарання за яке передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

У Чернігові місцевий житель, який на своєму автомобілі потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, був цілком тверезий. У поліції за фактом ДТП розпочали кримінальне провадження. Але під спілкування з водієм 25-річний слідчий запропонував йому можливість закрити справу – за 300 доларів США.

Щоб забрати гроші поліцейський призначив «клієнтові» зустрів у продуктовому супермаркеті міста. Одержані кошти, у еквіваленті 7,8 тисяч гривень, слідчий поліції завбачливо поклав до упаковки з-під яєць. Конспірація хабарникові не допомогла – на місці він був затриманий працівниками внутрішньої безпеки НПУ, СБУ та обласної прокуратури.

Наразі тривають заходи щодо оголошення слідчому підозри за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання йому міри запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux