Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Пробите колесо автомобіля врятувало від російського обстрілу запорізьких благодійників, які доправляли допомогу до Гуляйполя
Опубліковано 06 травня 2023 року о 10:15

Про свою нещодавню подорож з гуманітарною місією до прифронтового міста розповідає голова запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників поліції ОВС Віктор Нестеренко. На виїзді із Запоріжжя біля блокпоста пошкодили колесо. Хлопцям, які там несли службу, знадобилося менше ніж годину, щоб знайти необхідні інструменти та полагодити волонтерський транспорт. Саме цей час дав їм шанс не потрапити під чергову атаку ворога.

Гуляйполе є стратегічно важливим пунктом для стримування ворога. російські війська більше року не полишають спроб захопити місто, але наші воїни мужньо стримують цю навалу.

У населених пунктах біля фронту немає світла й води, внаслідок постійних обстрілів зруйнована їхня інфраструктура, вщент знищені більшість будинків. Мешканці вкрай виснажені виживанням під майже щоденними авіаударами. В таких же умовах несуть цілодобову службу й поліцейські. Крім звичних завдань, правоохоронці щодня документують наслідки збройної агресії, здійснюють стабілізаційні та евакуаційні заходи, надають допомогу постраждалим та пораненим.

1 травня Віктор Нестеренко разом із представником громадської організації «Волонтерський центр Запоріжжя» Яннісом Хрімлісом відправились до Гуляйполя. Чоловіки мали доставити тамтешнім правоохоронцям гуманітарний вантаж, наданий некомерційною організацією. До речі, Янніс не відмовився від небезпечної поїздки навіть у свій день народження. 

На виїзді з Запоріжжя під час перетину блокпосту на автівці волонтерів сталося пошкодження колеса. В цей час на об’єкті разом із поліцейськими несли службу бійці із ДФТГ «Запоріжжя», в якому також служить і Віктор Нестеренко. Хлопці швидко знайшли необхідні інструменти та допомогли замінити колесо, аби чоловіки могли продовжити свою волонтерську поїздку. На це знадобилось близько 40 хвилин.

Коли вони дісталися Гуляйполя, їм повідомили, що витрачений на ремонт час став для них вирішальним, і, скоріше за все, врятував життя. Адже саме в ці хвилини російські військові в черговий раз завдали три авіаційні удари по місту. В результаті атаки знову були зруйновані житлові будинки, четверо людей важко поранені.

«В цей раз ми доставили поліцейським речі, вкрай необхідні в умовах повної відсутності води. Це велика кількість засобів гігієни. Привезли свіжі овочі та фрукти, консерви, цукор тощо», - розповідає Віктор Нестеренко.

Подібну роботу очільник профспілки проводить з 2014 року. А з початком повномасштабного вторгнення рф, вона стала більш різноманітна. Регулярно та активно допомагає йому робити добрі справи німецька некомерційна організація. Цю гуманітарну допомогу отримують поліцейські, нацгвардійці, бійці добровольчих формувань тергромад та їхні сім’ї, а також лікарні, мешканці прифронтових територій Запоріжжя та інших областей.


Завдяки цим іноземним благодійникам понад 15 одиниць потужних генераторів отримали окремі територіальні підрозділи ГУНП в Запорізькій області, а також родини, які виживають без світла й інших комунікацій у прифронтових населених пунктах.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux