Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
В Україні запустили проект «Поліцейський офіцер громади» (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 28 травня 2019 року о 11:21

Вже завтра 34 поліцейських офіцери громади заступають на службу на Дніпропетровщині. Всього проект охоплює  усі регіони держави: близько 30 тисяч населених пунктів, де мешкає майже 28 мільйонів громадян. Його метою є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на її потреби. Презентація проекту відбулася сьогодні, 28 травня, за участю Прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Участь у заході взяли також представники об’єднаних територіальних громад держави та представники Центрів розвитку місцевого самоврядування, які приєдналися до проекту.

Прем’єр – міністр України Володимир Гройсман привітав представників територіальних громад та поліцейських, які першими долучилися до цього проекту.



«Сьогодні ми є свідками нового постійно діючого проекту – поліцейський і громада.  Дуже важливо, щоб цей зв'язок, який має бути направлений на забезпечення якісних умов життя, безпеки, якісного реагування на будь-які ситуації, дав можливість людям відчувати впевненість і безпеку», – сказав Володимир Гройсман.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що у МВС продовжують розбудову поліції, виходячи з філософії та принципу «Служити та захищати». 

«Ми пропонуємо суспільству новий рівень комунікації і поліцейського сервісу, так званий community policing. Мета проекту - забезпечення кожної тергромади офіцером поліції. Проект охопить близько 30 тисяч маленьких міст України, в яких проживає 28 мільйонів громадян. Хто такий поліцейський офіцер громади? Це офіцер поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади. Він доступний до населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми», - наголосив міністр. 

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що створення інституції поліцейського офіцера громади дозволить створити новий рівень поліцейського сервісу не лише у великих містах, де працює патрульна поліція, а й на всій території держави, у віддалених населених пунктах. Також проект допоможе забезпечити відкриту та тісну співпрацю громади та поліції заради створення безпечного середовища, де поліцейський офіцер – це частина громади.
«Ми прагнемо спільно з громадою працювати над вирішення проблем та викликів, які постають перед нами. Кожна людина у найвіддаленішому селі повинна почуватися у безпеці. Тому основними завданнями проекту є постійна співпраця з громадою, інтеграція поліції у суспільство, задоволення безпекових потреб громадян, ефективне та консолідоване вирішення локальних проблем громади та оцінка роботи поліції на основі дослідження рівня задоволеності громадян», – наголосив глава Нацполіції.

Сергій Князєв повідомив, що проект охоплює усі регіони держави. Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави.

І вже завтра перші 34 поліцейських офіцери громади, які пройшли відповідне навчання, розпочнуть службу в 22-х територіальних громадах Дніпропетровщини. 

Окрім того, глава відомства Сергій Князєв повідомив про початок набору поліцейських офіцерів громади у Кіровоградській області.

«Поліцейський офіцер громади – це той, хто завжди буде тут: я тут знаю всіх водіїв, я тут дружу та працюю, я тут люблю та працюю, я тут піклуюсь про дітей,  я тут живу та працюю. Я завжди тут! Такий наш основний меседж», – зазначив Сергій Князєв.

Він додав, що важливою складовою ефективної діяльності поліцейського офіцера громади є його матеріально-технічне забезпечення.

Відтак сьогодні поліцейським офіцерам громади, які нестимуть службу на Дніпропетровщині, передали ключі від службового автотранспорту.
 

Відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади здійснюється як серед діючих поліцейських так і серед громадськості. Кандидатові потрібно подати анкету, пройти тестування, поліграф і співбесіду із залученням представників громади.

Більш детально про проект та посилання на анкету для відбору ТУТ

Департамент комунікації 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux