Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
В Україні вирує негода: лише за останню добу поліцейські допомогли витягти зі снігових заметів близько 300 автомобілів
Опубліковано 25 грудня 2018 року о 21:00

Правоохоронці разом з працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій допомагають громадянам, які потрапили до снігових заметів, дістатися запланованих місць. Над ліквідацією наслідків негоди працює важка техніка.

Розгорнуто ситуаційні центри з надання допомоги учасникам дорожнього руху. З минулої ночі за допомогою поліцейського службового транспорту зі снігових заметів було витягнуто близько 300 автомобілів громадян.

Станом на зараз найбільш серйозна ситуація склалася на кордоні Полтавської і Черкаської областей. Внаслідок снігових заметів там утворилося скупчення з близько 200 автомобілів. У зв'язку з ускладненою обстановкою вся поліція Полтавської області піднята по тривозі. Працює важка техніка.

У Чорнобаївському районі  Черкаської області між селами Іркліїв та Першотравневе у снігових заметах заблоковано близько 200 автомобілів. Ситуація ускладнюється тим, що з іншого боку вантажівка перекрила рух транспорту, тож снігоприбиральна техніка не може дістатися місця утворення затору. З найближчої військової частини направлено БТР для звільнення шляху.

На місцях утворення заторів організовано пункти обігріву. Пасажирам та водіям дають гарячий чай, а також ковдри для зігріву. Крім того, поліція намагається організувати об'їзд транспорту через Золотоношу і Драбів - з метою виведення транспорту на трасу Київ-Харків.  

Тим часом на Сумщині через погіршення погодних умов на автодорозі Т-1705 «Грунь-Мала-Павлівка» біля с. Гнелицький Яр Охтирського району в заторі опинилося 6 одиниць транспорту: 5 автомобілів та автобус без пасажирів. На місці події працює 2 одиниці спеціальної техніки.

Крім  того, на посту «Климентове» працівники Управління патрульної поліції Сумської області зупиняють вантажний транспорт з метою усунення затору. На даний час на посту знаходиться 8 автомобілів.

На Миколаївщині на автодорозі М-13 на даний час заблоковано рух транспорту через снігові намети з полів заввишки 1 метр. У сніговому полоні стоїть близько 40 великовагових та 15 легкових авто. На місці працюють рятувальники і поліція. Для ліквідації снігових наметів задіяна важка техніка. Тим часом водії мають змогу зігрітися гарячим чаєм.

У Кіровоградській області на дорогах загального користування обмежено рух великовагового та пасажирського транспорту та обмежено рух усіх видів транспорту на автодорогах загального користування М-13 Кіровоград-Платонове та М-04 на ділянці Знам’янка-Олександрія.

В умовах ускладнення руху транспорту на дорогах, поліцейські продовжують спільну роботу з рятувальниками, Національною гвардією та громадськістю задля надання допомоги громадянам, яких негода застала в дорозі.

До патрулювання вздовж автотрас та дорожніх магістралей в кожному населеному пункті  у посиленому режимі несуть службу працівники секторів реагування патрульної поліції територіальних підрозділів, Управління патрульної поліції області, управління поліції охорони.

У Дніпропетровській області ускладнений рух транспорту на автошляхах Софіївського, Криворізького та Пятихатського районів.

Поліцейські з минулої ночі спільно з рятувальниками працюють над ліквідацією наслідків негоди і надання допомоги громадянам.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux