Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Полтаві «автобус-привид» обрав одним з найкращих водія, який вивіз із зони проведення АТО близько 400 поранених бійців
Опубліковано 20 листопада 2018 року о 15:47

Наступним переможцем у рамках кампанії «Автобус-привид у пошуках найкращого водія України» проекту «Керуй» став далекобійник з 22-річним стажем Микола Музичишин. У 2014-2015 роках чоловік працював водієм-санітаром швидкої та вивозив поранених бійців з «гарячих точок» на сході країни. Відзнаку найкращого водія переможцю вручив заступник Голови Нацполіції України Костянтин Бушуєв. 

Сам Микола – родом із Хмельницького, а мешкає у Дніпрі. У 2014 році чоловік вирушив на схід України. Микола має одразу п’ять водійських категорій і був впевнений, що його закріплять за важкою військовою технікою. Проте досвід чоловіка знадобився для порятунку поранених – він був призначений водієм-санітаром швидкої. З квітня 2014 року по березень 2015 року Микола вивозив поранених з Пісків, Авдіївки, Донецького аеропорту.

Чоловік розповідає, що в Донецькому аеропорту бували ночі, коли доводилося вивозити до 16 поранених. Загалом за рік водій вивіз близько 400 поранених бійців. За його словами, час в зоні проведення антитерористичної операції став для нього великою честю у житті. Для нього було викликом та найважливішим завданням – встигнути вивезти і врятувати побратимів. 

«Здавалось, що нашу бригаду супроводжував янгол-охоронець: жодний з поранених побратимів не помер у моїй машині», – розповідає Микола Музичишин. 

Своєю домівкою чоловік вважає всю Україну, адже працює далекобійником та більшу частину свого життя знаходиться у дорозі.

«В мене з дитинства була мрія – сісти за кермо авто і далеко їхати. Вважаю, що моя мрія здійснилася», – розповів Микола Музичишин, закликавши усіх учасників дорожнього руху бути чемними на дорозі та допомагати одне одному.

Син водія-переможця Максим розповів, що завжди дуже переживає за батька, особливо, коли він був у зоні бойових дій. 

«Але я знав, що він допомагає людям та робить корисну справу. Пишаюся своїм татом, пишаюся тим, що він в мене один з найкращих водіїв, а для мене – й людей», – розповів Максим.

Заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв висловив подяку Миколі Музичишину за врятовані життя та його правосвідомість. Адже упродовж 22 років водій залишається пильним за кермом та дотримується Правил дорожнього руху.

«Вважаю, що історія пана Миколи – саме та історія, яка заслуговує на окрему повагу та пошану. Вона змушує нас замислитися  про найважливіше. Його приклад є прикладом для наслідування», – підкреслив Костянтин Бушуєв.

Він додав, що питання безпеки дорожнього руху наразі є одним із найактуальніших. І саме «автобус-привид», виступаючи уособленням цієї проблематики, привертає увагу до важливості безпеки на дорозі.

«Часто люди, які є правосвідомими, не можуть вплинути на обставини, які від них не залежать, і стають жертвами, зокрема, водіїв, які нехтують правилами дорожнього руху. І ця акція допомагає нам формувати систему безпеки, а отже – рятувати життя», – наголосив заступник Голови Нацполіції.

Привітали переможця також юні інспектори дорожнього руху Полтавщини, які організували яскравий флешмоб. 

Наступним містом, де «некерований автобус» обиратиме кращого водія, стане Миколаїв.

Нагадаємо, у Нацполіції відзначили першого переможця кампанії «Автобус-привид у пошуках найкращого водія України».

Департамент комунікації 
Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux