Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
До кінця січня на Харківщині поліція проведе профілактичне відпрацювання території регіону – В’ячеслав Аброськін
Опубліковано 22 січня 2019 року о 14:31

Про це перший заступник Голови Національної поліції України повідомив сьогодні, 22 січня, у Харкові під час координаційної наради керівників правоохоронних структур області. Нарада відбулася під головуванням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Під час наради її учасники обговорили питання щодо криміногенної ситуації в Харківській області та заходи, які вживатимуть поліцейські підрозділи для її стабілізації. 

Як повідомив В’ячеслав Аброськін,  кінець минулого року та початок поточного ознаменувався вчиненням низки зухвалих резонансних злочинів у регіоні. Частина з них досі залишається нерозкритими. Враховуючи цей факт, керівництво Нацполіції прийняло рішення про проведення у період з 21 по 31 січня цього року профілактичних заходів з відпрацювання Харківського регіону.

Відтак метою відпрацювання, в першу чергу, стане підвищення ефективності протидії та профілактики злочинності. Зокрема, йдеться про виявлення фактів незаконного обігу зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв, викриття та знешкодження незаконних каналів надходження і транзиту наркотичних речовин на територію області, посилення наступальності дій поліції щодо протидії кіберзлочинності. Також серед пріоритетів – ліквідація організованих груп та злочинних організацій, протиправна діяльність яких чинить негативний вплив на формування криміногенної ситуації в Харківській області.

«Нами визначено конкретні цілі, яких ми повинні досягти в ході проведення відпрацювання. Збільшення присутності поліції на вулицях міст Харківщини за рахунок залучення додаткових сил та засобів дозволить ефективно протистояти вуличній злочинності, а посилення контролю на автошляхах – зниженню загального рівня аварійності у місті та області», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.

За словами В’ячеслава Аброськіна, поліція Харківщини вже розпочала реалізацію низки заходів. Зокрема, залучено додаткові сили та засоби поліції, у тому числі – за рахунок поліцейських міжрегіональних підрозділів. На території області розгорнуто додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости, а також залучено інші наряди згідно з типовими планами, посилено добові наряди чергових частин та слідчо-оперативних груп. Відповідальним за проведення заходів, а також за координацію дій залучених до них підрозділів визначено начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергія Тіхонова.

Водночас В’ячеслав Аброськін відзначив позитивні здобутки харківської поліції у напрямку боротьби із злочинністю за результатами роботи минулого року. Так, кількість вчинених тяжких та особливо тяжких злочинів зменшилась на 5 відсотків. При цьому фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень стало менше майже на 20 відсотків, а з числа умисних вбивств розкривається 92 відсотки злочинів. Кількість розбійних нападів скоротилася на третину.

«Окремо хочу відзначити досягнення поліцейських Харківської області з протидії організованій злочинності. За минулий рік ними викрито 17 організованих груп та злочинних організацій, що майже вдвічі перевищує показники 2017 року. При цьому задокументовано понад 110 злочинів, учинених у їх складі», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.               

Тим часом глава МВС України Арсен Аваков підкреслив, що питаннями сьогоднішньої наради є подальші кроки стабілізації криміногенної ситуації в Харківській області.

«Громадянин буде довіряти державній владі, коли він повною мірою відчуває захист з боку держави. Ціла низка злочинів на території Харківщини, які ми спостерігаємо останнім часом, говорить про те, що нам треба відповідним чином реагувати. Починаючи від роботи дільничних інспекторів, працівників Національної поліції, СБУ», – сказав Арсен Аваков.

Очільник МВС додав, що правоохоронці разом із місцевою владою мають докласти максимальних зусиль для стабілізації ситуації в Харківській області.

«Ми маємо зробити так, щоб у криміналітету навіть думки не виникало займатися чимось протизаконним в Харківській області».

Нагадаємо, на Харківщині поліцейські розпочали профілактичне відпрацювання території регіону.  

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux