Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Представники Нацполіції та кримінально-виконавчої служби обговорили співпрацю у боротьбі з організованою злочинністю
Опубліковано 22 лютого 2018 року о 15:59

Вже на початку березня запрацює спільна робоча група з розробки нормативно-правового забезпечення діяльності двох відомств. А спільні практичні завдання та алгоритм взаємодії обговорювалися сьогодні, 22 лютого, під час розширеної міжвідомчої відеоселекторної наради за участі першого заступника Голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна та заступника начальника Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби по оперативній роботі Володимира Мелюхова.

Участь у нараді взяли також керівники оперативних підрозділів Національної поліції та Державної кримінально-виконавчої служби обласних та міжрегіональних управлінь.

Так, обидва відомства протягом останніх років проходять процес реформування, який стосується структурних та законодавчих змін. При  цьому взаємодія цих підрозділів теж має бути нормативно врегульована.

Під час наради керівники визначили основні спільні напрями роботи. Зокрема, у сфері протидії організованій злочинності, боротьби з кримінальними авторитетами, які намагаються навіть з місць позбавлення волі керувати злочинними угрупуваннями.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що на території України розташовано 148 пенітенціарних установ, де відбувають покарання близько 60 тисяч осіб.

«Ми маємо налагодити таку спільну роботу. Це допоможе не тільки попереджати та припиняти скоєння злочинів на території пенітенціарних установ, а й сприятиме розкриттю правопорушень, які вчиняються поза їх межами», – наголосив перший заступник Голови Нацполіції.

Він додав, що одним з напрямів, у якому поліцейські та кримінально-виконавча служба мають працювати разом, залишається й боротьба з наркозлочинністю.

Володимир Мелюхов наголосив, що одним із завдань кримінально-виконавчої служби є надання допомоги органам Національної поліції у розкритті злочинів. Відтак вже на початку березня запрацює міжвідомча робоча група, яка займатиметься розробкою нормативно-правового забезпечення у питаннях взаємодії двох відомств.

«Ми плануємо, що вже у першому півріччі нормативні документи, які врегулюють взаємовідносини між нашими відомствами, будуть введені в дію та використовуватимуться  співробітниками на місцях», – підкреслив заступник начальника Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби по оперативній роботі.

В’ячеслав Аброськін наголосив, що робота поліцейських та співробітників кримінально-виконавчої служби має бути систематичною.

«Ми робимо одну спільну справу – боремося зі злочинністю. І ця боротьба має бути безперервною», - підкреслив перший заступник Голови Нацполіції.

Він додав, що проблемні питання, спільні напрацювання та результати відтепер будуть обговорюватися під час щомісячних спільних нарад представників відомств, зокрема, і на місцях.

 

Юлія Давиденко,

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux