Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Правоохоронці України і Казахстану визначили шляхи співпраці у протидії транснаціональній злочинності
Опубліковано 26 вересня 2018 року о 23:57

Задля мінімізації впливу кримінального світу на обстановку в державах вітчизняні правоохоронці та їх зарубіжні колеги планують проводити спільні спецоперації та оперативно обмінюватися необхідною інформацією. Про це йшлося сьогодні, 26 вересня, на зустрічі керівників Департаменту протидії наркозлочинності та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України із делегацією Комітету національної безпеки Республіки Казахстан.

Під час зустрічі її учасники обговорили конкретні шляхи партнерства. При цьому основна увага зосереджувалася на найбільш актуальних проблемах – проведенні спільних спецоперацій та обміні оперативною інформацією щодо протиправних намірів міжнародних наркогруп та представників кримінальної спільноти.

Начальник Департаменту стратегічних розслідувань Роман Осуховський відзначив необхідність вивчення успішної судової практики Республіки Казахстан щодо притягнення до відповідальності так званих «злодіїв у законі» та представників організованих груп та злочинних організацій. 

Начальник Управління по боротьбі з наркобізнесом Комітету національної безпеки Республіки Казахстан Олжас Жаппасбаєв зазначив, що Національна поліція України стала надійним партнером у сфері протидії транснаціональній наркозлочинності.

Українські правоохоронці мають значні практичні ресурси в галузі документування протиправної діяльності представників злочинного світу. Саме ці фактори є визначальними для розвитку подальшого практичного співробітництва двох відомств. Співпраця відбуватиметься шляхом активізації обміну інформацією і  проведення спільних заходів, спрямованих на подолання проявів транснаціональної та організованої злочинності в обох країнах.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Андрія Кіхтенка, взаємодія України і Казахстану має великий потенціал. Зокрема, співпраця правоохоронців двох держав вже дає відчутні практичні результати. 

«У взаємодії України та Казахстану є великий потенціал. Уже перші кроки нашої співпраці дають відчутні практичні результати, а в перспективі – і створення надійного бар’єру на шляху так званого «Північного маршруту» контрабанди героїну», – зазначив Андрій Кіхтенко. 

Він також зазначив, що ефективності правоохоронних структур України і Казахстану сприятиме обмін позитивним досвідом щодо посилення контролю за нелегальним обігом нових психоактивних речовин та протидії інтернет-наркозлочинності.

За результатами зустрічі її учасники висловили думку, що Україна і Казахстан повинні стати територіями з мінімальним впливом  злочинного світу.  

Теперішній візит казахстанських колег до України став зустрічним кроком на шляху налагодження практичної взаємодії між двома відомствами. Основи цієї співпраці були покладені під час відвідування Казахстану українською делегацією у серпні цього року. 

Нагадаємо, раніше начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Андрій Кіхтенко повідомив, що впродовж першого півріччя 2018 року за матеріалами поліцейських накладено арешт на майно наркозлочинців на 32 мільйони гривень.

Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux