Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Позитивні емоції – це найважливіше, що ми можемо подарувати дітям-переселенцям», – Лариса Зуб
Опубліковано 21 червня 2018 року о 13:33

Піклуванню про дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, та дітей-вимушених переселенців із зони проведення ООС, поліція приділяє особливу увагу. Про це зазначила начальник управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Лариса Зуб під час відзначення Всесвітнього дня біженця.

Працівники Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності за власної ініціативи влаштували прогулянку катером по Дніпру для 50 дітей, переміщених із тимчасово окупованих територій. Під час свята діти взяли участь у майстер-класах та різноманітних конкурсах. Розважали гостей оркестр поліції Києва та запрошені митці. Тим часом за безпекою дітей стежили поліцейські ювенальної превенції.

За словами віце-президента Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж» Тетяни Репеде, Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб. Тому фонд долучився до проведення поліцейської акції.

«Ми хочемо показати дітям, що вони захищені – в цій країні є кому захистити їх. І що саме їм будувати нашу державу. Ми були дуже здивовані, але майже 80 відсотків хлопчиків мріють бути поліцейськими. Це говорить про те, що ці діти дуже потребують захисту. Вони хочуть захисту і відновлення справедливості», – підсумувала Тетяна Репеде.

За традицією, діти випустили у небо повітряні кульки. До них вони прив’язали зроблених власноруч пташок, на яких намалювали свої бажання. Майже всі зобразили домівку, родину, своє майбутнє. Дехто малював майбутню професію, інші – свої мрії.

За словами Лариси Зуб, у невимушеній обстановці поліцейським легше довідатися, що саме турбує дітей. Підлітки можуть поділитися своїми проблемами, з якими стикаються у повсякденному житті. Відтак правоохоронці працюють над усуненням тих негараздів, які трапляються у житті дітлахів. Робота йде не лише у правоохоронній сфері, за потреби залучають психологів і соціальні служби.

«Ці діти бачили війну, пережили багато негативних емоцій. Вони вимушені покинути домівку. Нам хотілося подарувати їм більше позитивних емоцій, зробити свято, щоб вони сьогодні отримали позитивні враження про поліцію, взяли участь в акціях, які ми організували, і загалом – побачили життя по цей бік війни. Вони бачили ті негаразди, з якими навіть дорослі не можуть справитись. Тому наше основне покликання – це бути поряд з цими дітьми, і не лише один день, а завжди», – зазначила Лариса Зуб.

Вона додала, що це вже третій рік поспіль саме в такій спосіб поліцейські відзначають Всесвітній день біженця. Під час заходів діти отримують позитивні емоції, враження, відчувають, що можуть довіряти поліцейським, прийти до них і розказати про свої проблеми. До того ж, поліцейським неформальне спілкування з дітьми надає наснаги, сили працювати для того, щоб захистити цих дітей від негативу, на який вони наражаються у житті.

Після завершення свята діти ділилися своїми враженнями та пообіцяли у разі потреби звертатись до поліцейських по допомогу чи пораду.

Нагадаємо, ювенальна поліція України влаштувала дітям свято.

Також, ювенальна поліція об’єднала юних спортсменів із усієї України на чемпіонат із дворового футболу.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux