Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція врегулювала ситуацію навколо спроби групи осіб вивезти з Ізмаїльського елеватора арештоване майно у справі «Агроінвестгруп»
Опубліковано 03 червня 2019 року о 17:27

Сьогодні, 3 червня, деякі потерпілі, зернові культури яких знаходяться на Ізмаїльському елеваторі, намагалися потрапити на територію та вивезти арештоване майно. Наразі конфлікт врегульовано.

Зокрема, на підставі ухвали суду у межах кримінального провадження за фактом протиправних дій з боку посадових осіб групи компаній «Агроінвестгруп» було накладено арешт на майно, яке знаходиться на територіях елеваторів, в тому числі і на території Ізмаїльського елеватора. В рамках ухвали суду передбачено заборону вчиняти будь-які дії щодо відчуження, розпорядження та користування майном, на яке накладено арешт.

Одночасно, з метою збереження економічної вартості та на підставі ухвали суду активи були передані Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів (АРМА). Процедура здійснена у порядку та умовах, визначених Законом України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів». Кошти, одержані  від реалізації активів, зараховуються на депозитні рахунки Національного агентства.  

У травні Національна поліція, Генеральна прокуратура України та АРМА проводили зустріч з представниками потерпілої сторони. В рамках зустрічі йшлося про роз’яснення механізму управління активами, на які було накладено арешт.

Нещодавно з метою збереження економічної вартості активів Національним агентством було здійснено реалізацію зернових культур, що знаходилися на території Ізмаїльського елеватора.  Дізнавшись про цей факт, сьогодні, 3 червня, окремі особи, які здійснювали зберігання зерна на елеваторі, намагалися незаконно вивезти продукцію, не зважаючи на ухвалу суду про накладення арешту на майно та передачу його в управління АРМА.  Між цими громадянами та охороною управителя майна виник конфлікт, проте силами поліції його вдалося врегулювати.

Наразі в місці розташування елеватора перебувають поліцейські для забезпечення публічного порядку та недопущення правопорушень.

Національна поліція звертається до суб’єктів господарювання, які постраждали в наслідок протиправних дій посадових осіб групи компаній «Агроінвестгруп», з нагадуванням, що на будь-які спроби вивезти майно з території елеваторів правоохоронці будуть оперативно реагувати та припиняти протиправні дії. Крім того, такі спроби мають ознаки діянь, за які Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність. 


Водночас фізичним та юридичним особам, які постраждали внаслідок протиправних дій посадових осіб «Агроінвестгруп», необхідно звернутися до правоохоронних органів із відповідною заявою та заявити про своє право власності на майно. Всі, без винятку, спірні питання необхідно вирішувати у юридичній площині, інакше винна особа нестиме відповідальність за порушення норм закону.

Нагадаємо, Національна поліція розпочала розслідування за фактом розкрадання майна посадовими особами «Агроінвестгруп».


Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки
Національної поліції України
[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux