Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Волині за фактами порушень виборчого законодавства склала 23 адмінпротоколи
Опубліковано 04 березня 2019 року о 15:07

З початку виборчої кампанії підрозділи поліції у Волинській області зареєстрували 119 повідомлень щодо ймовірних порушень виборчого законодавства. Більшість із них стосуються можливих порушень проведення передвиборної агітації, підкупу виборців, пошкодження агітаційних матеріалів.

«Поліцейські проводять ретельну перевірку усіх повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. Співробітники поліції за фактами порушень виборчого законодавства склали 23 адміністративні протоколи. 87 повідомлень  розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». У більшості з них інформація не підтвердилася», - зазначив керівник поліції Волині Петро Шпига.

Зокрема, в Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському, Нововолинську та селищах Любешів, Рожище та Стара-Вижівка були виявленні порушення виборчого законодавства, які стосуються виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. За цими фактами поліцейські склали 11 адмінпротоколів за ст. 212-13  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також складено два адмінпротоколи за фактами порушення порядку опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів - ст. 212-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  За ознаками правопорушення, передбаченого ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення правоохоронці теж склали два адмінпротоколи. Йдеться про порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів або їх розміщення у заборонених законом місцях.

Окрім того, поліцейські з початку виборчої кампанії склали три протоколи за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про завідомо неправдивий виклик поліції.

За фактами незаконного розміщені в Луцьку та Володимирі-Волинському агітаційних матеріалів кандидатів у Президенти України поліцейські склали два адміністративні матеріали за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів.

Поліція звертає увагу громадян на вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборної агітації та відповідальність за їх порушення.

Нагадаємо, що  керівник поліції Волині Петро Шпига на прес-конференції в Луцьку, присвяченій забезпеченню законності та правопорядку під час виборів Президента України, заявив, що поліцейські реагуватимуть неупереджено та принципово на всі порушення виборчого законодавства.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України повідомляти про це на оперативну лінію служби «102» поліції.

Новини щодо перебігу виборчих перегонів та реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux