Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція викрила транснаціональне наркоугрупування та вилучила 300-кілограмову партію героїну
Опубліковано 24 квітня 2019 року о 15:00

Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить близько 25 мільйонів  доларів.  Наркотиків вистачило б на  майже п’ять мільйонів  разових доз. Зокрема, 100 кг героїну вже перебував на шляху до вивезення. Про це йшлося під час брифінгу з участю першого заступника Голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна та начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрія Кіхтенка.

За словами першого заступника Голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, в результаті проведення спеціальної операції поліцейські вилучили у наркоділків 300 кг наркотичного засобу – героїну. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить близько 25 мільйонів доларів. Аналогічна спецоперація, під час якої вилучено рекордну партію героїну, відбулася в столиці наприкінці березня.

«Це другий етап проведеної спеціальної операції Департаменту протидії наркозлочинності.  В ніч з 30 на 31 березня цього року оперативники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції  затримали у Києві автомобіль з наркокур’єром з подвійним громадянством Молдови та Румунії. В ході огляду у тайнику було вилучено близько 100 кг героїну»,- зазначив перший заступник Голови Нацполіції.

Він додав, що особу було затримано та в подальшому заарештовано. Крім того, одночасно був проведений обшук за місцем знаходження іншої частини наркоділків. Відтак було  вилучено 500 кг героїну та затримано трьох підозрюваних - громадян Македонії, Туреччини та Молдови.

Відносно фігурантів суд обрав відповідні запобіжні заходи.  Зокрема,  громадянину Молдови – арешт або застава у 201 мільйон гривень. Громадянину Туреччини – арешт або застава у 500 мільйонів гривень, громадянину  Македонії – арешт або застава у 99 мільйонів гривень.

Додатково в межах другого кримінального провадження оперативники провели ретельний аналіз отриманої інформації та затримали шістьох членів іншої міжнародної групи наркоділків. Вони використовували територію України як транзитну базу для контрабанди крупних партій героїну з Центральної Азії до Європи.

Начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко зауважив, до наркоугрупування входило 6 осіб – п’ять громадян Туреччини і один громадянин Азербайджану. Наймолодшому з них було 27 років.

Кожний з них відповідав за свій напрямок роботи. Одна частина групи постійно знаходилася на території України та займалася підприємницькою діяльністю - імпортом та експертом овочів та фруктів. Інші члени угрупування відповідали за доставку «товару». Героїн перевозився у потайних відділеннях вантажівок, які перевозили  фрукти та овочі.

За місцем тимчасового проживання членів групи – в орендованому будинку  – правоохоронці виявили схованку з понад  200 кг героїну. Наркотик був запакований у 416 півкілограмових брикетів.

«Крім того, оперативники Департаменту перекрили канал контрабанди в одну з країн Євросоюзу. «Товар», зокрема, 100 кг героїну, вже перебував на шляху вивезення. Затриманий наркокур’єр, який перебув у вантажівці»,- сказав Андрій Кіхтенко.

Загалом у членів групи вилучено понад 300 кг героїну, якого б вистачило на майже 5 мільйонів  разових доз наркотику. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 25 млн. доларів США.

Фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Слідчі дії, спрямовані на встановлення інших членів наркоугруповання, які перебувають як на території нашої держави, так і за її межами, тривають.

Перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін підкреслив, що позитивні результати роботи співробітників Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції – це результати реформування підрозділу.

«Це  результат реформування  Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції,  це результат наполегливості наших дій, спрямованих на документування злочинних угруповань. Сьогодні ми вийшли на міжнародний рівень і документуємо саме міжнародну наркозлочинність», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Він додав, що під час двох етапів спецоперації поліція вилучила майже тонну героїну. Загальна вартість вилучених партій становить майже 75 мільйонів доларів або понад мільярд гривень.

«В сумі це вперше за всю історію України вилучена така кількість героїну Національною поліцією. Більше до цього ніхто не вилучав. Зауважу, що наша країна є транзитом. Всі вилучені наркотичні засоби були спрямовані саме на країни Євросоюзу. Ми спрацювали і допомогли нашим сусідам», – сказав перший заступник Голови Нацполіції України.

Нагадаємо, Нацполіція викрила учасників міжнародної наркоорганізації та вилучила півтонни героїну.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux