Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Донеччини презентувала роботу інтелектуальної системи відеоспостереження представникам Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності
Опубліковано 15 вересня 2021 року о 19:05

В рамках робочого візиту народні депутати та представники Консультативної місії ЄС відвідали Головне управління Нацполіції в Донецькій області. Гостям презентували роботу прогресивного програмно-технічного комплексу – UASC, та впровадження пілотного проєкту зі створення системи інтелектуального відеоспостереження з аналітичною складовою на КПВВ.

У заході взяли участь перший заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук, заступник голови місії Фредрік Весслау, заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, начальник Управління оперативної підтримки Національної поліції України Юрій Деревяга, т.в.о начальника поліції ГУНП в Донецькій області Артем Кисько, заступник командувача об’єднаних сил з питань застосування поліції Руслан Мороз.

В ході візиту делегація проінспектувала роботу першого в Україні Єдиного аналітичного сервісного центру, побудованого за новітніми технологіями. Унікальна система регіональної безпеки допомагає контролювати оперативний стан в області та забезпечує взаємодію різних державних служб.

«Ця система, на відміну від інших областей, перебуває на балансі поліції, аналогічна працює ще тільки у Херсонській області. До функціоналу Центру входить робота служби «102», диспетчерів, програмне забезпечення, система відеоаналітики, яка фіксує порушення», - зауважив начальник Управління оперативної підтримки Національної поліції України Юрій Деревяга.

Однією із складових Центру є система інтелектуального відеоспостереження з потужним функціоналом аналітики. На сьогоднішній день на території Донецької області встановлено 244 камери інтелектуального відеоспостереження.

Т.в.о. начальника поліції ГУНП в Донецькій області Артем Кисько зауважив, що від початку року за допомогою «розумних» камер було встановлено майже 800 транспортних засобів, які перебували у розшуку.

Народним депутатам та представникам КМЄС предемонстрували роботу операторок служби «102», які приймають дзвінки з усієї Донецької області, та диспетчерів, які відповідають за реагування нарядів поліції та обробку сигналів, отриманих від інтелектуальної системи відеоспостереження і мобільних додатків «MyPol» та «Поліція 102».

Керівництво Нацполіції презентувало членам делегації впровадження пілотного проєкту зі створення системи інтелектуального відеоспостереження з аналітичною складовою на контрольних пунктах в’їзду/виїзду у зоні проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях.

Його метою є впровадження на території України комплексних технологій з виявлення осіб, які переховуються від слідства і суду, безвісно зниклих людей, транспортних засобів, які перебувають у розшуку.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук подякував поліцейських за роботу та відзначив: «Система, яка працює на Донеччині є досить потужною. Ми робимо все, щоб правоохоронці мали все необхідне для надання якісних поліцейських послуг та створення безпечного середовища».

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux