Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Донеччини підготувала сили для відновлення публічної безпеки на тимчасово окупованих територіях
Опубліковано 02 жовтня 2020 року о 18:05

На необхідності якісної підготовки до відновлення територіальної цілісності держави в умовах гібридної війни наголосили радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко та начальник поліції Донецької області Микола Семенишин. Про це вони повідомили під час Всеукраїнського науково-практичного круглого столу «Результати та перспективи впровадження стратегії деокупації Донбасу «Механізм малих кроків», який відбувся сьогодні, 2 жовтня, на базі Донецького юридичного інституту МВС України в Маріуполі.

Участь у дискусії взяли понад 50 наукових і практичних співробітників органів МВС, місцевого самоврядування, представників міжнародних організацій та інших інститутів громадянського суспільства. Системне вивчення проблематики деокупації ініційовано ДЮІ у співпраці з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області.

Присутні обговорили питання відновлення територіальної цілісності країни в межах міжнародно-визнаного кордону, відновлення правопорядку та функціонування органів державної влади в тимчасово окупованих районах, захист прав людини та регламентування заходів нацбезпеки в умовах збройної агресії.

«Поліція має бути готовою до відсічі збройної агресії з боку РФ упродовж всього процесу деокупації. Тому дуже важлива якісна підготовка сил і засобів з урахуванням міжнародного досвіду повернення країн під державний суверенітет. Органи системи МВС Донеччини проводять глибинну підготовку, щоб мати змогу професійно забезпечувати правопорядок і захист громадянських прав на деокупованих територіях», - відзначив радник глави МВС Іван Варченко.

Начальник поліції Донецької області Микола Семенишин розповів про результати впровадження стратегії.

«На сьогодні розроблено розрахунок сил та засобів, які будуть залучені до відновлення державного суверенітету, підготовлено розрахунки штатних, матеріально-технічних та фінансових ресурсів, а також 730 поліцейських, які будуть задіяні у заходах, пройшли відповідну програму підготовки. Крім того, проведено спільні навчання зі всіма органами МВС та розроблено алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій з навмисним застосуванням або витоком небезпечних хімічних речовин тощо», - відзначив Микола Семенишин.

До обговорення долучилися 10 докторів та 20 кандидатів юридичних наук.

За словами ректора Донецького юридичного інституту Сергія Вітвіцького, напрацювання науково-практичної спільноти будуть спрямовані до органів центральної влади для ефективного втілення на практиці.

«Пропозиції щодо відновлення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях будуть враховуватися у вирішенні конфлікту на Сході України», - повідомив Сергій Вітвіцький.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux