Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція дала можливість реалізувати давні мрії – захищати та допомагати людям, - дільничний офіцер Олексанра Грама
Опубліковано 09 березня 2018 року о 09:30

28-річний капітан поліції Олександра Грама 6 років працює дільничним офіцером Вінницького відділу поліції. Зараз на її території обслуговування мешкає понад 5 тисяч осіб. Поліцейський виросла у сім’ї військового, де з дитинства її навчали бути небайдужою до проблем інших людей та захищати слабших.

«Змалку почуття справедливості стало визначальним у моєму житті, мабуть, це і привело мене в поліцію», - каже Олександра. Вона гордо носить поліцейський однострій і пишається своєю професією, яка дала їй можливість реалізувати давні мрії – захищати і допомагати людям.

Професія поліцейського стала для неї улюбленою справою життя.  Капітан Грама обслуговує мікрорайон Пятничани у м. Вінниці з кількістю населення понад 5 тисяч осіб.

За роки служби вона вже знає, де її увага потрібна найбільше, – на території обслуговування проживає 7 неблагополучних сімей. Так, Олександра опікується родиною, в якій на вихованні матері знаходиться троє неповнолітніх дітей. В будинку, в якому вони проживали, вимкнули опалення. Тож дільничному офіцеру довелося звертатися у різні служби, аби в помешканні знову з’явилося тепло. Вона періодично навідується в цю сім’ю, спілкується з матір’ю, перевіряє, в яких умовах знаходяться діти.

Вона розповідає, що окрема категорія людей, за яких  її душа болить найбільше, – одинокі літні люди.

«Іноді людині потрібно, щоб її просто вислухали. Часто навідуюсь до самотніх людей, яким, крім мене, і немає до кого звернутись. Прийду, принесу хліба чи молока, поговорю з ними. Для них головне - розуміння та увага до їхніх проблем», - каже Олександра.

За будь-якої погоди дільничний офіцер поліції часом пішки або громадським транспортом – добирається на свою дільницю, де її чекають, де вона потрібна людям. Її робочий день не вимірюється часом. Олександра звикла до телефонних дзвінків і серед ночі.

За місяць в середньому їй надходить близько 40 заяв від місцевих мешканців. Люди звертаються з різних питань – комусь дошкуляють сусіди, хтось не може поділити межу. Повідомляють і про підозрілих осіб, яких потрібно перевірити, тих, хто зловживає спиртним та влаштовує притони із сумнівними особами. Часто доводиться людей консультувати також з питань, які перебувають поза компетенцією поліції.

Раз на тиждень Олександра заступає на чергування у мобільну групу реагування, де разом з колегами здійснює виїзди на виклики громадян, які потребують допомоги, патрулює вулиці Вінниці.

Її надійний тил – це сім’я: 4-річна донечка та чоловік, який у всьому підтримує. Улюблена робота, якій віддається сповна, та улюблена родина, - ось, чим щаслива Олександра.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux