Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція викрила групу осіб в організації каналу переміщення жінок за кордон для сексуальної експлуатації
Опубліковано 08 листопада 2022 року о 15:20

Зловмисники створили фіктивне модельне агентство та пропонували «роботу» за кордоном жінкам, які брали участь у конкурсах краси або були ведучими популярних ток-шоу чи блогерами. За попередніми підрахунками, фігуранти лише за останні пів року отримали понад 30 мільйонів гривень.

Співробітники Департаменту міграційної поліції спільно зі слідчими Печерського управління столичної поліції, представниками Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту карного розшуку Нацполіції встановили трьох зловмисників, які організували канал торгівлі людьми. 

Зокрема фігуранти створили фіктивне модельне агентство та набирали дівчат приємної зовнішності для нібито проведення показів мод в різних країнах світу. Фігуранти «працевлаштували» дівчат - учасниць конкурсів краси, ведучих популярних ток-шоу та блогерів. 

Між учасниками злочинної групи був чіткий розподіл обов’язків. Зокрема, один з них відповідав за оформлення бізнес-віз, двоє інших мали організувати переміщення жінок через кордон.

Фігурантів затримали під час спроби переправити через кордон 20 жінок. Вже встановлено, що замість показу мод жінок везли на захід за участю бізнесменів з різних країн світу. За таку послугу зловмисники планували отримати 50 тисяч доларів США. 

Наразі двом фігурантам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Крім того, під час документування злочинної діяльності зловмисників поліцейські встановили ще сімох осіб. Вони за допомогою спеціаліста в IT-сфері створили в різних месенджерах платформи для розміщення реклами сексуальних послуг. Одна «зустріч» з дівчиною коштувала від 700 до 3 000 доларів. За приблизними підрахунками, злочинне угрупування лише за останні шість місяців отримало прибуток у розмірі понад 30 мільйонів гривень.

Поліцейські провели 34 обшуки за місцями мешкання підозрюваних та в їхніх автомобілях. Правоохоронці вилучили автівки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи та близько 60 банківських карт. За рішенням Печерського районного суду міста Києва були накладені арешти на банківські рахунки фігурантів та рахунки, які були ними використані під час злочинної діяльності, а також на рухоме майно.

Наразі всім зловмисникам повідомлено про підозру за ч.2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи у зайняття проституцією) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Слідчі дії тривають. Наразі організовується міжнародна взаємодія через канали Європолу та Інтерполу для встановлення усіх злочинних зв’язків.


Управління комунікації

Національної поліції України 

(за матеріалами Департаменту міграційної поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux