Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 36 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині
Опубліковано 05 січня 2023 року о 10:54

Ворог продовжує нищити цивільну інфраструктуру у населених пунктах Херсонського та Бериславського районів, обстрілюючи мирні міста і села з РСЗВ, мінометів та далекобійної артилерії. Серед місцевих жителів є поранені. В обласному центрі снарядами пошкоджені квартири у багатоповерхівках, приватні будинки, деякі з них зруйновані повністю і непридатні для проживання. Ворог пошкодив магазини, гаражі, автомобілі, газові труби, господарчі споруди, у передмістях снарядами вбито велику рогату худобу на подвір’ях людей. 


В Херсоні працівники поліції перевіряють місцеву жительку на причетність до колабораційної діяльності. Попередньо встановлено, що жінка підтримувала та пропагувала дії окупаційної влади, закликала людей отримувати паспорт громадянина рф та приймала учать у псевдореферендумі.

Серед жителів Херсона викрито ще одного поціновувача «руського миру». Поліцейські встановили, що 63-річний чоловік під час окупації працював у школі вчителем російської мови, займався русифікацією дітей та насаджував їм кремлівське бачення окупації.

Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Новомиколаївка Бериславського району поліцейські викрили шістьох місцевих жителів у колабораційній діяльності. Всі вони добровільно взяли участь в організації та проведенні незаконного референдуму, агітували односельців йти голосувати за приєднання Херсонщини до складу рф.

В Херсоні у колабораційній діяльності викрито голову ОСББ, яка підтримувала окупаційну владу, агітувала мешканців будинку за проведення неправомірного референдуму та отримання паспортів рф.

Викрито колаборантку і у с.Томарине Бериславського району. Попередньо встановлено, що 37-річна жінка під час окупації співпрацювала зі злочинною владою, обіймала посаду в будинку культури, займалася підготовкою і проведенням незаконного референдуму на тимчасово окупованій території с.Томарине.

Поліцейські встановлюють обставини вбивства російськими військовими жительки с.Широка Балка під час окупації населеного пункту наприкінці березня 2022 року. Жителі села самостійно поховали загиблу.

У період окупації Херсона в середині квітня 2022 року військовослужбовці рф здійснили угон шести службових автомобілів поштової компанії.

З тимчасово окупованого Генічеського району надходять повідомлення, що російські військові викрадають у місцевого населення автомобілі, а у курортних населених пунктах вивозять туристичні будиночки.

У тимчасово окупованому місті Скадовськ військові рф захопили приміщення філії банку та розграбували його, заволодівши всім майном. Сума матеріальних збитків становить понад півтора мільйона гривень.

У тимчасово окупованому місті Каховка російські військові розграбували дорожнє підприємство, забрали автомобілі «КАМАЗ», «ГАЗ», «КРАЗ», навантажувач, трал ваговоз, екскаватор, трактор, комбіновану дорожню машину з солерозподільним обладнанням. Сума завданих матеріальних збитків становить понад 9 мільйонів гривень.

За усіма фактами російської агресії проти мирного населення поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux