Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 35 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф у Херсонській області
Опубліковано 11 січня 2023 року о 13:37

Херсонщина зазнала потужних обстрілів з боку армії рф. З реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів та танків агресор обстріляв мирні населені пункти Херсонського та Бериславського районів. Окупаційні війська цілодобово атакували житлові квартали Херсона з лівобережжя. 

Ворожими снарядами у місті поранено місцевих жителів, пошкоджено навчальний та медичний заклади, виробничу будівлю підприємства з виготовлення металопластикових вікон, багатоквартирні та приватні будинки, газогони. У мікрорайоні ХБК та прибережних районах міста через влучання снарядів у багатоповерхівках не лишилося жодного вцілілого вікна та балкону. За минулу добу поліція відкрила 35 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

З деокупованих територій продовжують надходити повідомлення про факти мародерства російськими військовими. У с. Сонячне під час окупації військові рф заволоділи технікою асфальтобудівного заводу та розграбували фермерське господарство, вивезли звідти важку техніку, інше майно пошкодили. Найбільше заяв стосуються викрадення приватного автотранспорту.

Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Любимівка Бериславського району працівники поліції отримали інформацію, що один з місцевих жителів під час окупації села перейшов на бік ворога. Попередньо встановлено, що 43-річний чоловік за грошову винагороду співпрацював з військовими рф, ремонтував їх військову техніку з характерними розпізнавальними знаками, їздив з окупантами на одному автомобілі, орієнтував їх на місцевості, показував, де стоять цивільні авто, після чого військові рф їх забирали.

Після деокупації Херсона стало відомо, що одна з голів ОСББ підтримувала злочинну владу, агітувала мешканців будинку за проведення незаконного референдуму. За попередньою інформацією, зрадниця виїхала на непідконтрольну територію.

З тимчасово окупованого смт Іванівка надійшло повідомлення, що російські військові захопили та розграбували відділення банку, забрали зі сховищ грошові кошти, банкомат-сейф, вивезли меблі, комп’ютерну техніку та інші матеріальні цінності.

З тимчасово окупованого смт Нижні Сірогози надходить інформація, що російські військові розграбовують будинки, власники яких виїхали на підконтрольну територію. Окупанти вночі вдираються до помешкань, всю побутову техніку та цінні речі складають у викрадені ними ж вантажні автомобілі та вивозять у невідомому напрямку.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux