Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 32 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині
Опубліковано 06 січня 2023 року о 10:43

Проти мирного населення загарбники застосовували реактивні системи залпового вогню, артилерію, міномети та танки. Під вогнем противника опинилися громади Бериславського та Херсонського районів. Місто Берислав російські війська обстріляли з РСЗВ, снаряд влучив у будинок і вбив родину: 49-річного чоловіка, його 38-річну дружину та їх 12-річного сина. Також у місті пошкоджено цехи машзаводу, там вибиті 50 вікон, осколками посічені вхідні ворота та металообробні станки. Окупанти обстріляли з танку с.Токарівка, там двоє загиблих. У смт Комишани під час обстрілу поранення отримали чоловіки віком 40 та 43 роки. У Каховському районі обстрілами з боку армії рф пошкоджено 330 сонячних панелей, 1 інвектор та 2 трансформатори.


 У Херсоні російський снаряд вбив 19-річного хлопця, працівника інтернет-компанії. Під час обстрілу міста потерпілий саме приїхав на виклик на вул.Перекопську лагодити зв’язок. Хлопець загинув внаслідок мінно-вибухових травм. Також у місті обстрілами пошкоджено пожежну частину, є руйнування будівлі та пожежної техніки. Зруйнована СТО на Миколаївському шосе, у прибережній зоні знищено 3 моторні човни та пасажирський пароплав, у різних районах міста фіксується пошкодження квартир у багатоповерхівках, приватних будинків, магазинів. За минулу добу поліція відкрила 32 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.


Поліція встановлює місцезнаходження підозрюваного у колабораційній діяльності з міста Берислав. Попередньо встановлено, що 46-річний житель міста співпрацював з окупаційною владою, обіймав посаду директора АЗС та займався продажем палива, а вирученими коштами ділився з місцевою окупаційною владою. Відомо, що чоловік виїхав з міста.

Викрито трьох колаборанток у с.Новомиколаївка Бериславського району. Під час окупації населеного пункту жінки добровільно взяли участь в організації та проведенні незаконного референдуму, схиляли жителів села до голосування на користь входження Херсонської області до складу рф.

Викрито колаборантку у смт Білозерка. Попередньо встановлено, що завідуюча відділенням установи з надання медичних послуг населенню після проведення окупаційною владою незаконної реорганізації установи продовжила працювати зі злочинною владою, отримувала заробітну плату разом з іншими працівниками в рублях.

У Херсоні викрито 59-річну колаборантку, яка під час окупації підтримувала злочинну владу, агітувала мешканців будинку за проведення неправомірного референдуму та отримання паспортів рф. Прихильником «руського миру» виявився і 64-річний херсонець, який під час окупації підтримував російську агресію, співпрацював з окупаційною владою, отримав паспорт рф, після чого виїхав на лівобережжя.

У місті Нова Каховка окупанти захопили мережу аптек, вивезли звідти все майно, змінили замки на дверях та не пускають працівників на робочі місця.

Поліція встановлює місцезнаходження 21-річного чоловіка, якого на початку листопада 2022 року у смт Новотроїцьк Генічеського району викрали військовослужбовці рф. 

У період окупації Херсона російські військові викрали 43-річного місцевого жителя, якого незаконно утримували у СІЗО, після чого вивезли у невідомому напрямку. Нині місцезнаходження чоловіка невідоме. 

За всіма фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux