Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині
Опубліковано 05 грудня 2022 року о 10:53

Населені пункти Бериславського та Херсонського районів, місто Херсон та передмістя цілодобово потрапляють під удари ворожої армії. За минулі дві доби армія рф з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії атакувала багатоповерхівки в обласному центрі, суднобудівний завод, онкодиспансер, будівлю СІЗО, кіноконцертну залу, аптеки та магазини. 

поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на херсонщиніполіція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на херсонщині

Під ворожим вогнем опинилися центр міста, мікрорайони Корабел, Таврійський, Житлоселище, ХБК, с.Антонівка. Є загиблі на поранені місцеві жителі.

Поліція розслідує обставини воєнного злочину у с. Республіканець Бериславського району. Там російські військові з танків відкрили вогонь по мирних людях. В результаті одна людина загинула, друга поранена.

Також окупанти обстріляли територію причалу біля водної станції, внаслідок чого загорівся міст через річку Кошова. На місці події працювали поліцейські, які під мостом виявили рештки тіла невідомого чоловіка, він загинув від вибухових поранень. Особа загиблого та обставини його смерті встановлюються.

Під час проведення стабілізаційних заходів у с. Музиківка поліцейським надійшла інформація, що під час окупації населеного пункту російські військові вбили місцеву жительку. Під час бесіди з жителями села вдалося дізнатися, що у 48-річної жінки на вулиці виник конфлікт з військовим рф. А через день її тіло з ознаками насильницької смерті біля цвинтаря виявили односельці.

Поліція встановлює особу чоловіка, тіло якого виявили в полі неподалік від села Заможне. Є припущення, що загиблий є 40-річним місцевим жителем, який вважався зниклим безвісти. Зі слів місцевих та воїнів ЗСУ, поле, де виявили тіло, заміноване російськими військовими.

У смт Нижні Сірогози російські військові викрали та вивезли у невідомому напрямку 53-річного місцевого жителя. Окупанти і раніше викрадали чоловіка та пропонували співпрацю, але він не погоджувався. Нині його місцезнаходження невідоме.

російські військові відкрили автоматний вогонь по мирних людях, які переправлялися на моторному човні з лівого на правий берег  Дніпра у Корабельному районі Херсона. В результаті 75-річна жінка отримала вогнепальне поранення грудної клітини та померла.

Поліція документує всі злочини, які вчинили російські військові на території Херсонської області. Це викрадення та розстріли людей, обстріли будинків, атаки на школи та лікарні. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux