Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині
Опубліковано 08 травня 2023 року о 11:15

російські війська продовжують  атаки проти мирного населення Херсонщини, завдаючи удари по громадах Бериславського та Херсонського районів, намагаючись знищити об’єкти критичної інфраструктури та завдати якомога більшої шкоди місцевим жителям, руйнуючи житловий сектор. 

поліція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на херсонщиніполіція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на херсонщині

За минулі дві доби по населених пунктах правобережжя ворог гатив з артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та БПЛА. З літаків окупанти скинули керовані авіаційні бомби на с. Веселе, смт Козацьке та с.Кізомис, є пошкодження та руйнування житлових будинків, господарчих споруд та автомобілів. У с.Кізомис попередньо пошкоджено 14 домоволодінь. Окупанти атакували Борозенську громаду ймовірно крилатою ракетою, вибух стався за межами населеного пункту, руйнувань та поранених немає. Також військові рф здійснили кулеметний обстріл с.Веселе, тяжко поранивши 62-річну жінку.

поліція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на херсонщиніполіція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на херсонщиніполіція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на херсонщині

Херсон та приміські населені пункти російська армія обстрілювала цілодобово. Через ворожі снаряди у багатоповерхових будинках пошкоджені вікна та балконні рами, зафіксовані руйнування приватних домоволодінь у прибережних районах міста. Внаслідок артилерійського обстрілу с.Приозерне черепно-мозкову травму отримала місцева жителька.

За минулі дві доби поліція відреагувала на 356 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

На околиці с. Ольгине водій трактору підірвався на ворожій міні. Чоловік рухався ґрунтовою дорогою для обробки свого земельного паю та здійснив наїзд на протитанкову міну. Внаслідок вибуху 54-річний водій отримав мінно-вибухову травму та множинні опіки тіла. У тяжкому стані постраждалого доставили до лікарні міста Кривий Ріг. 


поліція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на херсонщині

Поліція вкотре закликає жителів деокупованих населених пунктів пам'ятати про мінну небезпеку, бути максимально обережними і не відвідувати ліси, поля, узбіччя доріг, береги водойм та інші потенційно заміновані місця.

За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux