Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція опитала понад дві тисячі людей, які могли бути очевидцями авіакатастрофи у Броварах
Опубліковано 19 січня 2023 року о 17:30

Наразі відомо, що внаслідок трагедії загинуло 14 людей, серед них – одна дитина. Про це повідомила речниця Національної поліції України Мар’яна Рева сьогодні, 19 січня, під час брифінгу у «Медіацентр Україна».


Речниця Нацполіції повідомила, що на борту гелікоптера перебувало 10 осіб: троє членів екіпажу, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступник керівника патронатної служби Тетяна Шутяк, двоє охоронців міністра – Михайло Павлушко та Андрій Маринченко, а також фотограф Микола Анацький. Серед членів екіпажу – Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов. Всі вони загинули. 

Також відомо, що 25 людей постраждали, 11 із них – діти. 

«Станом на зараз в опіковому центрі в Києві на стаціонарному лікуванні перебуває чотири дитини, їхній стан стабільно тяжкий. Сімох дітей відпустили додому. А в Броварській центральній районній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває четверо дорослих, їхній стан здоров’я задовільний», – повідомила Мар’яна Рева.

Вона зазначила, що відразу, як тільки поліція отримала повідомлення – а їх було близько 70 – на місце події були скеровані наряди поліції. Також оперативно прибули рятувальники і почали гасити пожежу, яка виникла внаслідок падіння гвинтокрила. На місце також прибули керівництво Національної поліції України, представники керівництва Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та інших спеціалізованих органів. 

«Було створена міжвідомча слідча група, яка має розслідувати всі обставини інциденту. Наразі слідчі поліції долучені до цього розслідування, вони допомагають усіма можливими та наявними засобами. Однак основне розслідування проводить Служба безпеки України. Загалом поліцейські на місці опитали, а також отримали звернення понад 300 очевидців цієї події. Крім того, провели поквартирні обходи. Загалом в рамках цих обходів ми опитали понад дві тисячі людей. Усі ці матеріали, а також фото та відео, яке ми отримали від очевидців події, будуть акумульовані, проаналізовані та оперативно передані відповідному правоохоронному органу, яке проводить розслідування», – повідомила Мар’яна Рева.

Також вона зазначила, що на місці події працювало 5 слідчо-оперативних груп:

«Криміналісти, які оперативно збирали доказову базу, яка допоможе слідству. Також працювали патрульні поліцейські, співробітники ювенальної превенції, дільничні офіцери, які проводили опитування». 

Речниця Нацполіції наголосила, що всі органи системи МВС наразі працюють злагоджено, конструктивно і на єдиний результат.



Управління комунікації 

Національної поліції України 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux