Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція фіксує наслідки ворожої атаки на Херсон: пошкоджені обласна дитяча лікарня, лінії електропередач, будинки
Опубліковано 02 січня 2023 року о 11:29

Окупанти безперервно обстрілюють міста і села Херсонської області з артилерії, РСЗВ та мінометів, атакують безпілотниками, руйнуючи будинки та забираючи життя мирних жителів. Під цілодобовим ворожим вогнем перебувають населені пункти Херсонського та Бериславського районів. У місті Херсон снарядами пошкоджено будівлю обласної дитячої лікарні, басейн університету, приватні та багатоквартирні будинки, лінії електропередач, цвинтар. Є загиблі та поранені. 

31 грудня окупанти обстріляли смт Наддніпрянське, внаслідок чого поранено двох дітей. 13-річний хлопчик нині перебуває у тяжкому стані, життю його 12-річної сестри нічого не загрожує. У лікарні померла 82-річна жителька Наддніпрянського, під час обстрілу селища вона отримала мінно-вибухову травму. Жінка прожила кілька годин, лікарі боролися за її життя, але травми виявилися надто тяжкими.

На місцях обстрілів працювали поліцейські, які збирали речові докази та проводили огляд території. За минулі дві доби поліція відкрила 24 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російських військовослужбовців на Херсонщині.

Поліція продовжує виявляти та документувати воєнні злочини російських окупантів. Під час проведення стабілізаційних заходів у смт Козацьке встановлено факт вбивства жителів внаслідок обстрілу військовими рф населеного пункту.

Під час проведення стабілізаційних заходів на території с.Веселе Каховського району поліцейські встановили факт вбивства цивільних осіб військовими рф. Стало відомо, що наприкінці лютого 2022 року на автодорозі неподалік с.Веселе російські військові розстріляли автомобіль з цивільними. Внаслідок цього водій та пасажирка загинули, малолітня дитина отримала поранення. У тому ж населеному пункті встановлено факт вбивства військовими рф ще двох чоловіків. Одному окупанти завдали ножові поранення, іншого розстріляли.

Також поліцейські встановили, що у різний період внаслідок російських обстрілів загинули мирні мешканці п'яти сіл та дачних ділянок.

Наприкінці лютого під час окупації міста Берислав біля церкви на автодорозі Берислав-Херсон російські військові розстріляли з БМП автомобіль з цивільним. Внаслідок отримання вогнепальних поранень водій загинув на місці.

До поліції продовжують надходити повідомлення про факти мародерства російськими військовими. Так, під час окупації смт Велика Олександрівка військові рф викрали з будинків двох місцевих жителів сейфи з мисливськими рушницями.

У Каховському районі окупанти спільно з місцевими колаборантами-співвласниками захопили сільськогосподарське підприємство і нині здійснюють господарчу діяльність за нормами країни-агресора.

Поліція встановлює місцезнаходження двох жителів с.Залізний Порт, яких наприкінці грудня викрали російські військові.

Правоохоронці встановлюють обставини кожного воєнного злочину. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux