Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські затримали групу зловмисників за збут наркотиків на території двох областей
Опубліковано 29 вересня 2021 року о 13:08

Серед затриманих - організатор наркобізнесу та четверо його спільників. Наркоторгівці діяли у Київській та Черкаській областях. Збут наркотиків приносив зловмисникам щомісяця понад 120 тисяч гривень прибутку. Зараз організатор "бізнесу" та дві його спільниці затримані у процесуальному порядку.

Злочинну групу з ознаками організованості викрили оперативники боротьби з наркозлочинністю в Київській області.  Правоохоронці встановили, що група діяла упродовж 2010-2021 років. Зловмисники налагодили розгалужену мережу збуту метадону, димедролу та канабісу серед мешканців двох областей. Організував такий «бізнес» 50-річний мешканець м. Васильків, що на Київщині. У спільники лідер угруповання залучив двох братів – жителів м. Жашків Черкаської області, які постачали йому заборонені речовини. Отримані наркотики організатор розподіляв між двома жінками, які потім розповсюджували їх серед наркозалежних осіб. 

Наркоторгівці реалізовували наркотики «з рук у руки» за попередньою домовленістю телефоном.  Вартість дози становила від 200 до 1400 гривень, а блістера димедролу – 250 гривень. Розрахунки проводилися готівкою. За наявною інформацією, щомісячний дохід спільників від збуту наркотику  перевищував 120 тисяч гривень.

Учора, 28 вересня, оперативники УБН у Київській області спільно зі слідчими слідчого управління поліції Київщини провели спецоперацію із затримання групи наркоторгівців. Силову підтримку проведених заходів забезпечували співробітники полку особливого призначення. До проведення обшуків та затримань зловмисників залучалися працівники кінологічної служби.

За результатами проведення 10 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили розфасовані згортки з метадоном і канабісом. Крім того, вилучено електронні ваги, мобільні телефони, чорнові записи.

Організатора та двох жінок затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Стосовно ще двох чоловіків тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчі поліції готують повідомлення лідерові групи про підозру ще й за ч. 1 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

За вказані кримінальні правопорушення затриманим зловмисникам може загрожувати покарання  у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Дніпрі поліцейські затримали двох чоловіків, які збували кокаїн серед молоді.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux