Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські України та Великої Британії обговорили співробітництво у сфері кібербезпеки та боротьби з організованою злочинністю
Опубліковано 06 березня 2018 року о 09:17

Про це йшлося 5 березня під час зустрічі у Лондоні Голови Національної поліції Сергія Князєва з Директором міжнародних відносин Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) Стівом Рейналдсом та керівником Департаменту з протидії кіберзлочинності Олівером Говером.
Сергій Князєв та Стів Рейналдс домовились поглиблювати співробітництво між правоохоронним відомствами двох держав та підписати  Меморандум про співпрацю. Також учасники зустрічі обговорили взаємодію у протидії окремим видам злочинів. 


Представники поліції двох країн обговорили спільні програми, у рамках яких іноземні партнери розглянуть питання про надання технічної допомоги кримінальній поліції України. Зокрема, йдеться про організацію тренінгових програм та обмін досвідом.
Директор міжнародних відносин Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії  розповів про досвід роботи підрозділу кримінального аналізу. Цей напрям правоохоронної діяльності дозволяє боротися з організованими злочинними групами та кримінальними елементами, які мають міжнародні зв’язки.
Під час зустрічі з очільником поліції України керівник міжнародного Департаменту з протидії кіберзлочинності Великої Британії наголосив на важливості спільних дій у протидії таким видам злочинів. 


«Останнім часом у Великій Британії спостерігається збільшення російськомовних злочинних груп, які діють через кіберпростір. Наше завдання – спільно протистояти таким злочинам», - зазначив Олівер Говер.
Водночас Сергій Князєв наголосив, що через кілька років кіберполіція стане основою всього кримінального блоку поліції. 
«І вже зараз є результати цієї роботи. Зокрема, остання успішна операція із затримання організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як «Avalanche». Зловмисник розшукувався правоохоронцями 30 країн світу і був затриманий саме українськими поліцейськими», – зазначив глава Нацполіції. 
Він зауважив, що для українських поліцейських є цікавим досвід чіткої взаємодії та координації державних структур та бізнесу. Йдеться про спільні зусилля державних і недержавних структур у протидії кіберзлочинності. 
Під час зустрічі керівники обговорили візит британських поліцейських до України, а також українських – до Великої Британії. Заплановано, що найближчий візит працівників Нацполіції до Великої Британії відбудеться в середині березня. Його мета – обмін досвідом, розробка спільних дій щодо протидії кіберзлочинам, зокрема – з використанням криптовалют.
Також учасники зустрічі дійшли згоди щодо командно-штабних навчань, запланованих на липень 2018 року у Лондоні. Українські поліцейські разом із іноземними колегами відпрацьовуватимуть дії кіберпідроздлів у кризових ситуаціях.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція України та Великої Британії співпрацюватимуть у боротьбі з організованою злочинністю. Також представники Великої Британії провели тренінги для українських поліцейських.


Департамент комунікації

Національної поліції України
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux