Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейський з Дніпропетровщини Сергій Заіченко: від співака камерного хору до захисника України
Опубліковано 12 жовтня 2022 року о 14:37

До війни Сергій  працював артистом камерного хору Дніпропетровської обласної філармонії. У 2014-му  до  його покликання співати  додалося  ще й – захищати. Сергій став добровольцем підрозділу «Дніпро-1». З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну поліцейський знову пішов боронити Україну. Під постійними обстрілами він несе службу, рятує побратимів та своїми піснями підтримує бойовий дух бійців.

«Почув вибух та побачив пораненого військовослужбовця. Схопив аптечку та вибіг до постраждалого. Боєць стікав кров’ю, не можна було втрачати ні хвилини часу. Швидко перев’язав його та відправив до лікарні. Такі випадки на війні не рідкість, тому завжди важливо бути напоготові», – розповідає боєць полку поліції особливого призначення «Дніпро-1» Сергій Заіченко.

Для нього війна почалася у 2014 році, коли на Донеччину зайшла російська армія. Сергій одразу вступив до лав добровольчого батальйону «Дніпро-1». У 2014-2015 роках разом з 93-ю бригадою та ДУК «Правий сектор» тримали оборону в с. Піски. Їм вдалося утримати лінію фронту і запобігти просуванню ворога.  

24 лютого, з початком повномасштабного російського вторгнення, Сергій знову став на захист України:

 «Вранці я спокійно зібрав речі та вирушив до свого підрозділу. Отримав завдання нести службу на  блокпосту. Ми забезпечували пропускний режим, виявляли диверсійні групи та  ворожих інформаторів. І все це - під постійними обстрілами, тому, крім службових завдань, було завдання вижити. Наш пост кілька разів ворог просто знищував, але ми збиралися, швидко надавали допомогу пораненим, доправляли їх до лікарні. Потім облаштовували позицію знову і продовжували виконувати свою роботу». 

Сергій - справжній патріот, але до 2014-го не був військовою людиною. Раніше він працював артистом камерного хору Дніпропетровської обласної філармонії, навіть спробував свої сили в шоу «Караоке на Майдані». Таким же артистичним залишається він і сьогодні. Попри постійні обстріли, у підрозділі часто чути його сильний та мужній голос. Своїми піснями він підтримує бойовий дух товаришів по службі, тому побратими дали йому позивний «Артист». 

«Вірю, що українці переможуть в цій війні. Працюємо над цим», - каже Сергій.

У 2015 році Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Сергій Заіченко був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.




Відділ комунікації 

поліції Дніпропетровської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux