Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські вилучили у наркозбувача із Запоріжжя близько тонни макової соломи
Опубліковано 14 лютого 2023 року о 16:30

Мешканець Запоріжжя налагодив постачання гуртових партій макової соломи по всій території країни та продавав її під виглядом кондитерського маку. За попередніми підрахунками, із вилученої наркосировини можна було виготовити щонайменше 50 тисяч доз опію ацетильованого вартістю 13 мільйонів гривень. 

Припинили злочинну діяльність зловмисника оперативники управлінь боротьби з наркозлочинністю в Харківській та Запорізькій областях ДБН Нацполіції спільно з працівниками Територіального управління ДБР Харкова, слідчими та оперативниками Харківського районного управління поліції №2.

Встановлено, що незаконний бізнес організував мешканець м. Запоріжжя віком 45 років. Він налагодив збут гуртових партій макової соломи, яка використовується для виготовлення опію ацетильованого. Наркодилер змішував зерна маку із маковою соломою, фасував у пакунки з-під кондитерського маку і продавав під виглядом продукції для кондитерських виробів. Для зберігання та фасування забороненої речовини зловмисник винаймав складські приміщення та гаражі в промислових районах Запоріжжя.

Правоохоронці за силової підтримки бійців ТОР провели низку санкціонованих обшуків, у результаті яких  виявлено мішки із маковою соломою та зернами маку, вже розфасовану продукцію та пакувальні матеріали. Крім того, вилучено автомат Калашникова, понад сотню набоїв, гроші, «чорнові» записи та п’ять автомобілів представницького класу, які зловмисник використовував у злочинній діяльності.   

Загалом у результаті проведених заходів із незаконного обігу вилучено близько тонни макової соломи. За попередніми підрахунками, з такої кількості сировини, у разі її перероблення в опій ацетильований можливо виготовити щонайменше 50 тисяч доз сильнодійного наркотику вартістю 13 мільйонів гривень.

Вилучені речові докази скерували для проведення експертних досліджень.

Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.  Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Поліцейські продовжують заходи зі встановлення можливих спільників затриманого.    

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Салтівська окружна прокуратура.




Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux