Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські викрили міжрегіональну злочинну організацію: фігуранти виготовляли понад 6000 «доз» «Альфа-PVP» щомісяця
Опубліковано 26 жовтня 2023 року о 16:30

Фігуранти розповсюджували психотропні речовини в особливо великих розмірах, які виготовляли у власній нарколабораторії. Реалізовували «товар» по всій Україні під вигаданими анкетними даними гуртовими партіями через поштові відправлення та в роздріб. Зловмисники заробляли понад 1,5 млн грн щомісяця. 

Припинили злочинну діяльність наркоугруповання оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю та Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України.

Організував злочинну діяльність 20-річний мешканець Дніпропетровської області. Він залучив до незаконної діяльності ще шістьох місцевих мешканців віком від 17-ти до 31-го років. Кожен з них відповідав за свій напрямок: організація, виготовлення психотропів, фасування та їх збут.

Нарколабораторію лідер угруповання облаштував в орендованому гаражі у промисловому районі міста. Її потужності дозоляли зловмисникам щомісяця виготовляти понад 6000 «доз» «Альфа-PVP». Такий «бізнес» приносив їм понад 1,5 мільйона гривень доходу в місяць.

Фігуранти рекламували та продавали свою продукцію на одній із платформ в Інтернеті та Телеграм-каналах. Збували психотропи так званими «закладками» та відправляли гуртовими партіями за допомогою сервісу поштових відправлень по всій території країни під вигаданими анкетними даними. За «товар» клієнти розраховувались криптовалютою та переказом на банківські картки.

Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР та ВШР ДВБ провели 11 одночасних санкціонованих обшуків на території м.Києва, Дніпропетровської та Одеської областей.

Організатора та ще шістьох учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили їм про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинені в складі злочинної організації (ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

Лідеру угруповання та трьом основним його спільникам суд обрав запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою і трьом фігурантам - нічний домашній арешт, цілодобовий домашній арешт та застава у розмірі 268 тисяч гривень.

За вчинене зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення строком до 12-ти років із конфіскацією майна.


Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux