Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські Тернопільщини ділилися досвідом ефективного впровадження системи «Custody records» з хмельницькими колегами
Опубліковано 28 березня 2024 року о 17:15

Обговорення труднощів, які виникають під час виконання службових обов’язків, робота з інформаційною системою «Custody Records та методів покращення навичок у сфері дотримання прав людини - мета зустрічі тернопільських поліцейських з колегами із Хмельниччини.
Упродовж трьох днів вони отримували практичні поради від тернопільських колег та представників Департаменту головної інспекції дотримання прав людини Ірини Ніколаєвої та Андрія Когуня, аби, повернувшись додому, налагодити ефективний механізм взаємодії у ввірених їм підрозділах. Очільник Тернопільського районного управління поліції Сергій Осадця на практиці показав, як працює цілодобовий автоматизований нагляд.
Про основні проблемні питання інспекторів та способи їх вирішення обговорили з учасниками зустрічі й психологи відділу психологічного забезпечення у рамках реалізації проєкту «Пункт психологічних практик». Під час тренінгу присутні вивчали способи дотримання особистої безпеки, підвищували рівень емоційного інтелекту, вдосконалювали уміння пошуку ресурсу для відновлення після довготривалого спілкування з людьми. #ТиЯк?
«Custody Records” – це система, створена задля паритету правди для правоохоронця й затриманої особи. Вона може як захистити, так і задокументувати окремі події. До прикладу, коли працівники поліції вчиняють протиправне під час затримання або ж необґрунтовані свідчення затриманих. Саме відеофіксація може довести дію чи бездіяльність", – зазначила начальник відділу моніторингу автоматизованого обліку дії із затриманими особами управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Олена Дмитращук.
Запровадження інформаційної підсистеми «Custody Records” дозволяє запобігти порушенням прав затриманих та недопущенню безпідставних звинувачень щодо правоохоронців. Безпековий проєкт функціонує вже у 96 поліцейських підрозділах Національної поліції України. В Тернопільській області цілодобовий автоматизований відеонагляд планується цього року відкрити ще у шести територіальних підрозділах. Активно працює система фіксації у Тернополі, Чорткові, Кременці та Бережанах.
Начальник сектору дотримання прав людини Кам’янець-Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Віталій Кавкало зазначив, що підсистема у їхніх підрозділах функціонує протягом року. Тернопільщина - одна із перших у якій запрацював безпековий проєкт. Тому, аби перейняти досвід й обговорити складнощі в роботі, завітали до колег.
Подібні навчання потрібні, переконані організатори. Вони покращують роботу поліції й допомагають створити умови для справедливого й безпечного суспільства.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux