Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
П’ять родин поліцейських-переселенців, які втратили свої домівки, отримали тимчасове житло від мецената
Опубліковано 10 січня 2024 року о 14:40

9 січня відбулося вручення ключів від перших пʼяти квартир поліцейським з Херсонщини, Донеччини та Луганщини від благодійного фонду «Місія Хансена в Україні». Деякі з них вже вдруге втратили свої домівки через війну.


У заході взяли участь заступник Голови Національної поліції - начальник Департаменту кадрового забезпечення Сергій Кобець та директорка благодійного фонду «Місія Хансена в Україні» Наталія Зубченко. 

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації керівництво Благодійного фонду «Місія Хансена в Україні» пропонує допомогу в наданні у тимчасове користування сімʼям правоохоронців та цивільним громадянам безкоштовне житло в Київській області строком на 3-5 років.  

Проєкт орієнтований на сім'ї переселенців, які постраждали від війни. Пріоритет надається тим, хто опинився у важких обставинах, родинам, у складі яких є ветерани війни, військовополонені, люди з інвалідністю, які потребують спеціалізованого лікування.

Директорка благодійного фонду «Місія Хансена в Україні» Наталія Зубченко повідомила, що серед десятьох сімей, які заселяються у нові квартири, п’ять сімей – з Нацполіції:

«Це наші герої, які захищали наші міста на сході. Це люди, які найбільш потребують нашої підтримки, нашої допомоги. Дякуємо Делл Лой Хансену за можливість надання безкоштовно таких квартир, які обладнані всім необхідним для комфортного проживання». 


Надана оселя повністю оснащена меблями та сучасною технікою. Серед перших пʼяти кандидатів з лав Національної поліції - сім'я інспектора відділу реагування патрульної поліції Київщини Дмитра Туфекчі. Раніше він проживав та ніс службу на Херсонщині в місті Олешки, яке наразі тимчасово окуповано та сильно постраждало через підрив росіянами Каховської ГЕС. 

«Працівники поліції сьогодні отримали ключі від нових помешкань. Опікувався цим проєктом американський меценат Делл Лой Хансен — він купує оселі, робить в них ремонт, повністю облаштовує меблями та технікою і потім надає поліцейським, військовослужбовцям та цивільним громадянам. Ті, хто потрапили у складні життєві умови, втратили житло у Донецьку, Луганську, Херсоні та у багатьох містах, які, на жаль, зараз окуповані. Дехто, до речі, з цих людей, які сьогодні отримали ключі, втратили житло двічі. Ми вдячні фонду за таку надзвичайно необхідну допомогу та підтримку наших поліцейських, які самі постраждали від війни, проте продовжують сумлінно нести службу та виконувати поставлені завдання», — зазначив Сергій Кобець.




Департамент комунікації Нацполіції 

за матеріалами поліції Київської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux