Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Оперативники Нацполіції затримали членів ОЗГ, які розповсюджували у столиці метадон та опій
Опубліковано 23 березня 2018 року о 14:40

Близько півроку працівники Управління протидії наркозлочинності поліції Києва документували діяльність п’ятьох учасників злочинної групи, які налагодили безконтактну та контактну схему збуту наркотиків. Всі п’ятеро були затримані під час спецоперації у Києві та Херсоні. Під час обшуків у зловмисників вилучено пігулки нарковмісних препаратів, метадон, опій екстракційний та ацетильований. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад 1,5 мільйони гривень.
Правоохоронці встановили, що близько півроку тому 28-річний раніше судимий мешканець Києва організував злочинну групу з метою розповсюдження на території столиці наркотичних речовин. Зазвичай заборонені речовини зловмисники розповсюджували за безконтактною схемою ‒ шляхом «закладок» по всій території міста.


Всі ролі у групі було чітко розподілені. Так, окрім організатора, до її складу увійшли двоє «закладачів» – уродженці Чернігівської та Черкаської областей віком 32 та 24 років відповідно. Також у складі групи діяв збувач, 46-річний раніше судимий мешканець Києва, він особисто передав громадянам наркотичні речовини. На зв’язку завжди знаходився оператор – 29-річний мешканець Київської області.


Зловмисники діяли обережно, ретельно готувалися до кожної реалізації наркотиків. Аби не потрапити до поля зору поліцейських, вони постійно змінювали телефони, дотримувалися заходів конспірації. Зазвичай кошти від збуту наркотиків отримували через безготівковий розрахунок. 


Що стосується розподілу здобичі між учасниками групи – організатор нараховував виручене нібито в якості звичайної заробітної плати.
У результаті проведених оперативно-пошукових заходів всі зловмисники були затримані. Чотирьох з них оперативники затримали у Києві, п’ятого – у Херсоні. Група вирішила розширити свою діяльність за межі столиці, тож одного із «закладачів» відправили на Херсонщину. Поліцейські затримали 24-річного чоловіка як раз у той момент, коли він йшов «на роботу», аби зробити закладки.


Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили у фігурантів близько  двох тисяч пігулок нарковмісних препаратів, 100 грамів метадону, 500 грамів марихуани, 500 мл. концентрованого опію екстракційного (еквівалент 5 літрам опію звичайного) та 500 мл. опію ацетильованого. Також вилучено кошти, отримані злочинним шляхом, банківські картки, записи та близько 100 карток операторів мобільного зв’язку.


Вартість вилучених наркотичних речовин за цінами «чорного ринку» становить понад 1,5 мільйони гривень. Все вилучене спрямовано на експертизу.


Всі п’ятеро зловмисників затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
Наразі вирішується питання про обрання учасникам злочинної групи запобіжного заходу.
Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження наркотиків.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулий рік поліція вилучила понад чотири тонни наркотичних засобів і психотропних речовин
Також Сергій Князєв назвав пріоритетні напрямки протидії наркозлочинності. А міжнародні партнери позитивно оцінили співпрацю з Україною над реформуванням підрозділу протидії наркозлочинності.


Департамент комунікації 
Національної поліції України 


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux