Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Оперативники Нацполіції викрили злочинну групу у виготовленні та розповсюдженні фальсифікованих лікарських препаратів на території країни
Опубліковано 11 грудня 2020 року о 12:30

Троє чоловіків у підвальному приміщенні одного з багатоповерхових будинків столиці обладнали цех із виготовлення фальсифікованих пігулок, які заборонені в Україні. Для зберігання продукції орендували складське приміщення в одному з торговельних центрів міста Києва. Місячний прибуток від такої діяльності складав близько пів мільйона гривень. 

До оперативників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України надійшла інформація про діяльність мешканців столиці, які через мережу Інтернет розповсюджують пігулки, обіг яких на території держави заборонений через вміст у них психотропної речовини. За даним фактом поліцейські розпочали збір доказової бази незаконної діяльності фігурантів.

Правоохоронці встановили, що до незаконної діяльності з препаратами причетні троє чоловіків, віком від 28 до 32 років. Для виготовлення пігулок зловмисники обладнали цех у підвальному приміщенні багатоповерхового будинку, де мешкає один з фігурантів. Для зберігання – орендували складське приміщення в одному з торговельних центрів столиці.  

Надалі чоловіки розміщували оголошення на сайтах про продаж препаратів, середня вартість яких становила 800 гривень за упаковку. Гроші за товар покупці перераховували на картки підставних осіб. Потім препарати надсилалися замовникам через відділення пошти у різні регіони країни.



За попередніми підрахунками, місячний прибуток від такої діяльності складав близько пів мільйона гривень.

Поліцейські провели декілька закупок, під час яких задокументували факти продажу. Придбані препарати відправили на експертне дослідження, яке підтвердило його фальсифікацію.

Оперативники ДБН спільно зі слідчими Печерського управління поліції, під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6 та за силової підтримки бійців ТОР, затримали всіх учасників групи. Проведено одночасно 11 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, у їхніх автомобілях, за місцем виготовлення та зберігання фальсифікованих препаратів.

В результаті вилучено близько 200 тисяч фальсифікованих пігулок та понад 200 упаковок з готовою продукцією. Крім того, виявили апарат для пакування пігулок в блістера, пристрій для відтиску дат, печатки іноземних підприємств,  голографічні зображення, банківські картки, мобільні телефони, сім-картки, ноутбук. Також вилучено 20 тисяч доларів США, 300 тисяч гривень, понад 40 тисяч  російських рублів та 400 євро.

Вартість вилученої фальсифікованої продукції за цінами «чорного» ринку становить понад 4 мільйони гривень. 

Слідчі Печерського управління поліції розслідують кримінальне провадження, відкрите за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux