Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Блокпости на Донеччині та Луганщині будуть повністю переобладнані, - Костянтин Бушуєв
Опубліковано 10 травня 2018 року о 19:16

Кількість стаціонарних блокпостів на сході країни буде зменшено. Разом з тим створюються 106 додаткових патрулів. Це дозволить збільшити поліцейську присутність у віддалених населених пунктах. Про це сьогодні, 10 травня, повідомив заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв в ході робочої наради у Бахмуті щодо взаємодії поліцейських підрозділів в рамках Операції об’єднаних сил.

Костянтин Бушуєв обговорив з керівниками поліції Донецької і Луганської областей та приданих сил з різних регіонів країни переформатування роботи блокпостів, а також порядок несення служби в ООС батальйонами поліції особливого призначення.

«Всі блокпости, які увійшли в систему нової дислокації, у плановому порядку будуть переобладнані. На них мають бути забезпечені належні умови для пропускного режиму та несення служби. Крім того, особовий склад, який несе службу на блокпостах, пройде спеціальну підготовку», - зазначив заступник Голови Нацполіції.

Першими, вже у наступному місяці, будуть переобладнані два блокпости на Донеччині - в Покровському та Слов’янському районі.

За рахунок скорочення блокпостів буде створено 68 піших та 38 автопатрулів, які будуть нести службу у зоні безпеки. Вони виконуватимуть як військові, так і цивільні завдання.

Цивільні завдання передбачають виїзди на виклики громадян, охорону громадського порядку, задіяння в роботі мобільних блокпостів, а також у реалізації режимів, які визначені Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

«Ми зможемо збільшити щільність нарядів, підвищити оперативність реагування на зміни в оперативній обстановці та протиправні прояви. Зокрема, краще протидіяти витоку зброї у мирні регіони та надавати якісні поліцейські послуги навіть у віддалених населених пунктах», - підкреслив Костянтин Бушуєв.

На блокпостах та у додаткових нарядах будуть нести службу придані сили спільно з місцевими поліцейськими. У зв’язку з цим Костянтин Бушуєв наголосив на необхідності посилення взаємодії між підрозділами.

Нагадаємо, за три місяці на блокпостах Донеччини перевірено 190 тисяч транспорту та півмільйона громадян. В результаті стоп-контролю виявлено 187 кримінальних правопорушень, задокументовано 53 факти вилучення нелегальної зброї та боєприпасів, притягнуті до відповідальності 38 учасників незаконних збройних формувань.

Відділ комунікації

поліції Донецькій області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux