Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За рік записи з камер відеонагляду допомогли у розкритті понад 2500 правопорушень, - Андрій Крищенко
Опубліковано 31 жовтня 2018 року о 17:24

Про це сьогодні, 31 жовтня, начальник поліції Києва розповів під час Kyiv Smart City Forum 2018.

Форум, присвячений впровадженню сучасних технологій для покращення життя громадян, відвідали також заступник начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Віктор Нечитайло, керівник управління зв’язку та телекомунікацій Сергій Магдій та помічник начальника столичних правоохоронців Ольга Юськевич.

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко під час виступу розповів про впровадження у рамках програми «Безпечна столиця» системи відеоспостереження, зокрема загострив увагу на встановленні так званих розумних камер із функцією розпізнавання облич та номерних знаків. Загалом у Києві встановлено близько 7000 відеокамер.

«Процес розвитку системи відеонагляду бере початок у 2017 році. І за цей час ми досягли хороших результатів.  Ми неодноразово пересвідчилися, що впроваджена система є суттєвою допомогою для поліції не лише у профілактиці правопорушень, а й для розкриття злочинів. За цей рік ми маємо 2500 розкритих кримінальних проваджень, при розслідуванні яких використовувалася інформація, отримана із записів встановлених камер. У порівнянні з минулими роками – це не десятки-сотні розкритих правопорушень, а вже тисячі», - зазначив головний поліцейський Києва.

Андрій Крищенко зауважив, що у такий спосіб часто розкриваються найбільш тяжкі злочини – вбивства, викрадення людей, розбої та грабежі. А як приклад навів розкриття нападу на ювелірну крамницю: у серпні озброєні злочинці вбили охоронця і забрали ювелірні вироби:

«Завдяки відеокамерам ми мали першу інформацію про автомобіль, на якому поїхали злочинці, напрямок їх руху, де вони покинули машину. На цей час всі підозрювані затримані і знаходяться під арештом».

Як позитив впровадження системи відеоспостреження начальник поліції Києва відзначив і те, що правоохоронці активно використовують камери при  проведенні масових заходів, коли забезпечується безпека учасників. Фактично поліцейські у режимі онлайн відслідковують залишені предмети, автомобілі, які можуть бути потенційно небезпечними, тощо. Окрім того, це є хорошим превентивним заходом, і про це говорить статистика:

«Вулична злочинність із 27 тисяч правопорушень у 2016 році знизилася до 12 тисяч правопорушень у цьому році. Це дуже великий крок! Про те, що Київ став безпечнішим, свідчить і проведення на високому рівні заходів європейського рівня, як-от Євробачення та Фінал Ліги чемпіонів. Звісно, працювати є над чим, тому ми не будемо зупинятися на досягнутому», - підсумував Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux