Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Сумах відбувся третій відкритий чемпіонат юних кінологів
Опубліковано 31 травня 2018 року о 09:27

У змаганнях взяли участь 17 команд з різних областей України. Упродовж двох днів діти зі своїми вихованцями демонстрували навички своїх улюбленців у подоланні смуги перешкод, курсу слухняності та захисній службі. Перше місце виборола команда з Дніпра, а на другу та третю сходинку відповідно піднялись юні кінологи із Сумської та Кіровоградської областей.

Вже втретє Головне управління поліції  Сумщині зустрічає гостей з різних куточків України для проведення Відкритого Чемпіонату з багатоборства зі службовими собаками «Юний кінолог». Організатори заходу потурбувались, щоб спортивне свято видалось не лише цікавим, а й надзвичайно видовищним.

Зустрічали гостей працівники спецпідрозділу поліції КОРД, вибухотехники, працівники МНС, прикордонної служби. Вони розгорнули на стадіоні експозицію техніки, зброї, вибухівки та захисного спорядження, якими послуговуються під час виконання службових та бойових завдань. Тож, поки учасники змагань готувались до виступу, глядачі могли провести час пізнавально та з користю для себе, а також пригоститися чаєм та смачною кашею, приготовленою на справжній польовій кухні.

Право підняти державний прапор України надається команді-переможниці минулорічних змагань з Сум.

Відкрили  чемпіонат юних кінологів заступник голови Національної поліції Олексій Руденко та начальник Головного управління поліції області Микола Лушпієнко.

«Сьогоднішні змагання, як і попередні, започатковані за ініціативою керівництва Нацполіції та Головного управління поліції області та проходить за сприяння керівництва Сумської обласної державної адміністрації, управління молоді та спорту СОДА, Сумського Національного аграрного університету та Сумського обласного центру собаківництва «Кінологічної спілки України. Організатори заходу зробили все можливе для того, щоб і спортсмени, і глядачі отримали від Чемпіонату тільки позитивні емоції та багаті враження. А гарна сонячна погода та бадьорий настрій і націленість на перемогу учасників Чемпіонату обіцяють гарних результатів та вдалих виступів», - зазначив Олексій Руденко.

Начальник поліції області Микола Лушпієнко, звертаючись до учасників змагань та гостей свята, підкреслив важливість проведення подібних заходів для дітей, і зазначив, що рівень майстерності учасників змагань з кожним роком лише підвищуються. Він висловив сподівання, що хтось в майбутньому пов‘яже свою долю з кінологією, а цілком можливо і прийде на службу до правоохоронних органів.

«На вас ми покладаємо велику надію. Ви – наше майбутнє. Я хочу всім побажати перемог, поменше хвилюватись, натхнення та успіхів» - зазначив Микола Лушпієнко.

Підтримав організаторів змагань і присутній на заході голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, відзначивши, що головне у подібних спортивних заходах не самі змагання чи перемоги, а реальна робота та навчання молодого підростаючого покоління, обмін досвідом.

До складу суддівської колегії увійшли досвідчені працівники поліції та провідні спеціалісти у галузі зоотехнії та кінології. Саме їм юні кінологи-аматори представили своїх вихованців різних порід й різного віку. Діти зі своїми улюбленцями демонстрували свої навички в подоланні смуги перешкод,  курсу слухняності, захисній справі та аджиліті. Кожен виступ супроводжувався підбадьорливими вигуками з трибун та гучними оплесками. Проте найбільшої симпатії та найпалкішу любов серед глядачів набула маленька семирічна учасниця Чемпіонату – Вероніка Откидач, котра зі своєю німецькою вівчаркою Таліфом взяла участь у всіх видах змагань.

«Чемпіонат видався цікавим та інформативним. Він дає можливість сучасній молоді проявити себе у добрій справі, бути сильними, цілеспрямованими та відповідальними. І незважаючи на досить стислі строки підготовки, тим паче наприкінці навчального року, їм вдалось показати на змаганнях достойні результати та отримати за це щедрі подарунки, - ділиться своїми враженнями заступник начальника кінологічної служби Національної поліції України, головний суддя змагань Ярослав Красьоха. - В наших планах на майбутнє - створення в кожній області, на прикладі Сумської, гуртків «Юний кінолог», які діятимуть на базі Головних управлінь Національної поліції України. Цей вид спорту дійсно набирає попиту. І якщо раніше участь в змаганнях приймали до двадцяти учасників, з кожним роком, кількість виступаючих стрімко зростає. І як приклад, в цих змаганнях взяли участь 45 учасників з 17 областей України».

За підсумками Чемпіонату в командній першості перемогла команда з Дніпра. Друге місце зайняла команда Сумської області, «бронзу» вибороли представники Кіровоградської області. Та загалом жоден зі спортсменів не залишився без нагороди. Подарунки та подяки за підготовку команд отримали також і тренери юних кінологів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux