Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Столичні поліцейські затримали групу іноземців за пограбування автівок киян
Опубліковано 07 грудня 2018 року о 19:45

Під час затримання вони погрожували поліцейським гранатою, застосували зброю і автомобілем травмували правоохоронця. Троє із затриманих постійно проживали в Одесі, але періодично приїжджали у столицю, де вчиняли тяжкі злочини. Четвертий фігурант – уродженець Луганської області, який із січня перебуває у розшуку за розбій у Дніпропетровській області.

На спецлінію «102» зателефонував мешканець столиці з повідомленням про те, що на перехресті вулиць Валерія Лобановського та Володимира Брожка його пограбували. Чоловік вийшов із банку і прямував до автівки, як раптом до нього підбігли троє невідомих, розбили скло та, погрожуючи, забрали рюкзак, в якому було 15000 доларів США і документи. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, у результаті проведення спеціальної операції працівники управління стратегічних розслідувань, слідчого відділу з розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління спільно із спецпризначенцями та під процесуальним керівництвом прокуратури міста затримали трьох фігурантів злочинної групи затримали, а за місцем їх перебування провели обшук:

«Завдяки записам камер відеоспостереження, встановлених в рамках програми «Безпечна столиця», ми побачили, як відбувався злочин, та встановили рух напрямку, куди зловмисники втекли. Тож зорієнтували особовий склад і перекрили місця ймовірного появлення зловмисників, яких після вивчення отриманої інформації викрили у місті Вишневе у Київській області. У результаті затримали трьох громадян іншої держави, 1976, 1985 та 1989 років народження, з одеською реєстрацією проживання. Вони раніше судимі за аналогічні злочини, за які відбували покарання у місцях позбавлення волі. Четвертий спільник – уродженець Луганщини, який із січня у розшуку за розбій у Дніпропетровській області».

Двох зі зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали та доставили до управління поліції, третього фігуранта – до лікарняного закладу.

«Зловмисники пересувалися різними автомобілями. З місця вчинення останнього злочину втікали автомобілем «Фольксваген». Затримували їх біля будинку, де вони переховувалися. Двох спільників, які погрожували застосувати гранату, зупинили, як тільки вони спробували забігти до помешкання. Водій і луганчанин теж намагалися втекти автомобілем і вчинили збройний опір. Правопорушники скоїли наїзд на поліцейського, внаслідок чого було прийнято рішення застосувати табельну зброю. При затриманні автовласник отримав вогнепальне поранення стегна, його спільнику з Луганщини вдалося втекти. Його зараз розшукуємо», - зазначив Андрій Крищенко.

У ході проведення невідкладного обшуку у квартирі та салоні «Фольксвагена» правоохоронці виявили предмет, схожий на гранату Ф-1, із запалом, набої калібру 9 та 7,62 мм, пістолет «Форт-12» із набоями, номер якого знищено, пістолет Макарова із набоями, який викрадено в м. Одеса у 2017 році з авто місцевого мешканця, а також балаклави, в’язані рукавиці, документи, мобільні телефони, кілька комплектів державних номерів і пристрій для штучного створення радіо та GSM-перешкод.

«Під час документування злочинної діяльності затриманих ми встановили причетність їх до вчинення чотирьох злочинів у столиці та одного – на території Одеси. Шляхом розбиття скла вони проникали до салонів іномарок і забирали гроші та цінні речі. Заходи з документування інших епізодів злочинної діяльності затриманих продовжуються», - додав генерал поліції третього рангу Андрій Крищенко.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочаті кримінальні провадження за статтями 186 (Грабіж), 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Слідчі готують клопотання до суду, який найближчим часом обере затриманим міру запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux