Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Донеччині запрацювала туристична поліція: прибережні райони патрулюватимуть на байках, велосипедах та конях
Опубліковано 03 серпня 2018 року о 15:15

Близько 15 додаткових патрулів працюватимуть в курортних зонах Маріуполя та Мангушського району. Це пришвидшить реагування на ділянках, де не проїде автомобіль, дозволить забезпечити поліцейську присутність та підвищити рівень безпеки громадян у місцях відпочинку. Перші туристичні поліцейські урочисто заступили на службу сьогодні, 3 серпня.

Запуск туристичної поліції відбувся в рамках підготовки до проведення музичного фестивалю MRPL CITY 2018. Презентували новий підрозділ начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин та голова Маріупольської міської ради Вадим Бойченко.

«Туристична поліція спрямована на те, щоб громадяни, які приїжджають відпочивати, відчували себе захищеними. Ми проаналізували, що кількість туристів зростає, тому з метою забезпечення спокою громадян та профілактики порушень громадського порядку, було збільшено щільність патрульних нарядів, а також розгорнуто роботу трьох поліцейських станцій, щоб безперервно нести службу в курортних зонах», - зазначив Микола Семенишин.

Керівник обласної поліції підкреслив, що з початку туристичного сезону відносно відпочиваючих скоєно лише 2 злочини, які були пов’язані з викраденням майна та розкриті протягом кількох годин.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко відзначив, що інноваційні проекти поліції спільно громадою вивели місто в число найбільш безпечних в Україні, і нові ініціативи з безпеки сприяють подальшому зростанню рівня захищеності.

Маріуполь став другим містом в країні, де з’явилася туристична поліція: з травня аналогічний проект успішно працює в Одесі. Завдання поліцейських – протидія злочинності та охорона громадського порядку у курортних районах на узбережжі Азовського моря.

У складі туристичної поліції близько 20 поліцейських, які додатково пройшли навчання, а також 4 коней, 6 велосипедів, 4 мотоцикли. Нова службова техніка легка та сучасна: на якій можна миттєво дістатися в будь-яку точку, незважаючи на відсутність дороги, наблизити поліцію до людей.

Найбільш ефективною формою патрулювання на пересіченій місцевості є кінна поліція. Вершники можуть перескочити перешкоду, спуститися по сходах тощо, а ще – подарувати людям заряд позитивних емоцій.

Кінний патруль було створено за сприяння міської влади та кінноспортивного клубу, працівники якого доглядають за гривастими «правоохоронцями».

Туристична поліція буде нести службу до завершення курортного сезону.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux