Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Миколаївські правоохоронці викрили співробітників заповідника у вилові креветки у промислових масштабах
Опубліковано 10 серпня 2018 року о 19:49

Слідчі слідчого управління миколаївського главку поліції, співробітники управління захисту економіки та прикордонної служби, під процесуальним керівництвом прокуратури, задокументували протиправні дії трьох посадовців, внаслідок яких завдано істотної шкоди державі.

Отримавши оперативну інформацію про те, що службові особи природного парку систематично виловлюють у великих розмірах креветку, правоохоронці протягом двох місяців збирали доказову базу їхньої злочинної діяльності. Вночі 9 серпня поліцейські провели спецоперацію із залученням більше 30 співробітників, спецтранспорту прикордонників і відомчого катеру поліції, та викрили зловмисників із незаконним уловом просто на узбережжі. У службовому автомобілі працівників національного природного парку «Білобережжя Святослава» правоохоронці виявили завантажену креветку у кількості понад 22 тисячі особин та приладдя для її вилову.

Слідом за посадовцями було зупинено автомобіль Нива, у салоні якого перебували місцеві мешканці-браконьєри, які везли більше 37 тисяч особин креветки та засоби для її лову. 

За вказаним фактом слідчими Очаківського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом», що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліцейські перерахували креветку та вилучили її, здавши до спеціалізованого рибоприймального пункту на зберігання.

Під час ряду обшуків, у тому числі і за місцем мешкання зловмисників, правоохоронці вилучили 50 сіток та 11 ятерів для вилову креветки, а також 12 мішків із вже готовою до вживання креветкою.

Триває розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми», що карається штрафом від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. У ході досудового розслідування можлива перекваліфікація або додаткова кваліфікація діям службових осіб національного парку.

Наразі встановлюється сума завданих державі збитків. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux