Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Маріуполь прикрасила сакурова алея «Ліги майбутніх поліцейських»
Опубліковано 28 квітня 2017 року о 14:00

20 дерев висадили сьогодні, 28 квітня, в Приморському парку заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, голова Маріупольської міськради Вадим Бойченко разом з поліцейськими, учасниками Ліги та малечею зі школи-інтернату №2. Сакури стали  подарунком Донеччині від керівника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля та поліції Закарпаття, які об’єдналися у турботі про дітей.

Сьогодні в Маріуполі з’явилася частинка Ужгороду – міста, де розташована найбільша в Європі алея сакур. Це дерево є своєрідним символом Закарпаття, яке вже стало для поліції Донеччини «регіоном-побратимом».

Сакури подарували закарпатські поліцейські своїм колегам з Донеччини у рамках спільного проекту «Схід і Захід - разом». Він починався з порятунку дітей з лінії бойових дій. Саме після відпочинку на Закарпатті в 2015 році, організованому керівниками поліції двох областей В’ячеславом Аброськіним та Сергієм Князєвим, молодь заснувала громадську організацію «Ліга майбутніх поліцейських».

Прикрасити своє місто сьогодні зібралися поліцейські, міська влада, найактивніші лігівці з ліцею-школи №48 та дітки, позбавлені батьківського тепла, а також представники громадської організації «Клуб любителів японської культури», адже 2017 рік проголошений Президентом України роком Японії.

Першу сакурову алею в Маріуполі заклали В’ячеслав Аброськін та Вадим Бойченко, їм допомагала маленька Софійка, яка знається на японській культурі. Алею названо на честь дітей, які першими зробили крок до єднання Сходу та Заходу та почали змінювати країну з себе.

Генерал зазначив, що на цьому місці буде закладено пам’ятний камінь.

-  Ми всі разом сьогодні висадили цю алею, щоб вона кожну весну радувала жителів.  Важливо, аби люди пам’ятали, і наші діти, коли виростуть, могли сказати – ось це я посадив. Ми працюємо всі разом, і будемо і далі працювати для народу України, для громади Маріуполя, для всієї Донеччини, - підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що, дійсно, схід і захід - разом, готові допомагати і культурно, і духовно і разом розвивати країну.

- Сьогодні ці дітки, «Ліга майбутніх поліцейських», здійснюють позитивні вчинки, спрямовані на розвиток міста. В’ячеслав Аброськін завжди залучає молодь у процес змінювання міста, місто змінюється, і дітки наші змінюються разом з містом, - сказав Вадим Бойченко.

Голова «Клуб любителів японської культури» Ілона Архангельська подякувала за свято, яке Нацполіція та міськарада подарували місту, та зазначила, що в давні часи сакура була на гербі самураїв, а нині в Японії вона є символом поліції.

Малеча працювала із захватом, і тепер у кожного є «своє» дерево.

- Люди будуть приходити сюди, фотографуватися, - з гордістю каже 12-річний Артур, вихованець маріупольського інтернату.

Відділ комунікації

поліції Донецької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux