Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Київські поліцейські з початку пандемії склали більше чотирьох тисяч адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень», - Андрій Крищенко
Опубліковано 01 листопада 2020 року о 16:47

Лише упродовж останніх двох діб правоохоронці здійснили перевірку 531 об’єкту та притягнули до адміністративної відповідальності 53 особи.

З початку пандемії працівниками структурних підрозділів столичної поліції складено  4 125 адміністративних матеріалів за правопорушення у цій сфері, серед яких  - 1 121 протокол на юридичних осіб за порушення карантинних обмежень. 3 374 адміністративних матеріалів уже направлено до суду для розгляду по суті.  Судами накладено штрафних санкцій на правопорушників більш як на один мільйон гривень.

Поліцейські щоденно  у складі мобільних груп продовжують здійснювати перевірки щодо дотримання фізичними та юридичними особами протиепідемічних заходів.

Так, лише упродовж останніх двох діб перевірено 531 заклад господарської діяльності, серед яких розважальні заклади, заклади громадського  харчування, торгівельно-розважальні центри тощо. За результатами перевірки у 53 випадках  виявили порушення карантинних обмежень та за не виконання вимог  ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення на посадових осіб закладів складено адміністративні протоколи, за що передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень. 

Разом з тим нагадуємо, що  в Україні продовжено адаптивний карантин до 31 грудня нинішнього року. Відповідно до протоколу № 39 від 23.10.2020 позачергового засідання Державної Комісії ТЕБ та НС у м. Києві з 00:00 год. 26.10.2020 продовжено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення «COVID-19». У зв’язку з цим заборонено в тому числі й проведення  дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля,  роботу після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля, крім доставки замовлень та замовлень на винос тощо.

«Окремо звертаюся до керівників розважальних закладів, які всупереч діючих обмежень часто вдаються до хитрощів та організовують у закладах закриті вечірки з обмеженим доступом. Запевняю, такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців. За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням передбачена кримінальна відповідальність за ст. 325 Кримінального кодексу України. А відтак, за погодженням з процесуальними керівниками прокуратури ми будемо проводити усі можливі невідкладні процесуальні дії, аби задокументувати такі факти та притягнути винних до відповідальності. На даний час підрозділами столичної поліції уже розслідується вісім таких кримінальних проваджень», - наголосив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Наголошуємо, працівники поліції у межах своїх повноважень і на далі будуть здійснювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Закликаємо громадян не порушувати карантинних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux